Ljubljana, 8. april 2021: Urejanje osebnih finančnih opravkov je za mnoge na nujnem seznamu opravil, a za razliko od preteklosti lahko danes te opravke opravimo tudi na daljavo. To je koristno ne le v obdobju, ko je zadrževanje na mestih, kjer so pričakovane skupine ljudi, odsvetovano, ampak tudi, ker lahko prihranimo na času. Addiko banka je zato pripravila uporabna priporočila, kako in katere finančne opravke lahko stranke upravljajo tudi od doma.

Upravljajte svoje finance od doma
Izkoristite prednosti digitalnega bančništva ter opravljajte bančne storitve preko spletne ali mobilne banke iz udobja svojega doma. V spletni banki Addiko Ebank in mobilni banki Addiko Mobile lahko opravljate nakazila, plačujete račune in položnice, odprete varčevanja, sklepate depozite in limite ter opravljate mnoge druge bančne storitve kar iz svoje dnevne sobe.

Mobilna banka Addiko Mobile omogoča tudi prijavo in potrjevanje plačil z uporabo biometričnih podatkov, kot je način prijave v mobilno banko s prstnim odtisom ali prepoznavno obraza. Na podlagi biometričnih podatkov je omogočeno tudi potrjevanje vseh vrst plačil in pridobitev gesla za vstop v spletno banko. V mobilni banki lahko posodabljate tudi svoje osebne podatke s preprostim fotografiranjem svoje osebne izkaznice.

Dvig ali polog gotovine opravite na bankomatih
Vsi, ki imate bančno kartico, lahko namesto obiska poslovalnice za dvig ali polog gotovine uporabite tudi bankomat. Ob tem bodite pozorni na zmanjšanje stika s površino in si roke po uporabi tudi razkužite.

Plačujte s karticami
V kolikor je mogoče, se poskusite popolnoma izogniti nepotrebnim tesnim stikom in plačilom v gotovini. Na prodajnih mestih raje plačujte z bančno kartico ali z načinom brezstičnega plačevanja s kartico, mobilnim telefonom ali drugo napravo. Brezstično plačevanje namreč za plačilo do 25 EUR na zahteva vnosa PIN-a.

Plačilna kartica je vaš denar, zato z njo ravnajte previdno. V Addiko banki zagotavljajo varno spletno nakupovanje z uporabo digitalne identitete Rekono in mobilne aplikacije Rekono OnePass. Aplikacijo si lahko naložite brez obiska poslovalnice, z njo pa lahko potrjujete spletne nakupe z Addiko karticami Mastercard pri vseh spletnih trgovcih, ki uporabljajo storitev Mastercard® SecureCode™ ali Mastercard® Identity Check™. Za stranke, ki nimajo pametnih telefonov, potrjevanje poteka s preusmeritvijo najprej na prijavo na spletni strani Rekono in nato z vpisom gesla iz sporočila SMS.

Če bi svoje nakupe raje razdelili na več obrokov in tako razbremenili svoj finančni proračun, lahko to storite z Addiko obročno kartico Mastercard. Z njo lahko dvigujete gotovino na bankomatih ali plačujete brezgotovinsko v enkratnem znesku ali na od 2 do 24 obrokov na vseh prodajnih mestih z oznako Mastercard.

Sklenite kredit preko spleta
Postopek sklenitve kredita so v Addiko banki poenostavili in ga prilagodili potrebam sodobnih potrošnikov. Tako lahko obstoječe stranke Addiko banke in tiste, ki to postanejo ob sklenitvi kredita, vlogo za kredit od 1.000 do 30.000 EUR z dobo odplačevanja od 13 do 84 mesecev in z ugodnejšimi pogoji oddajo kadarkoli na naši spletni strani.

Za dokončanje postopka je v Ljubljani, Kranju, Celju in Mariboru na voljo celo ekipa mobilnih bančnikov, ki v navedenih krajih poskrbi za podpis pogodbe kar na domu!

Za nasvet in pomoč uporabite telefon ali splet
Če potrebujete finančno svetovanje, pomoč pri aktivaciji in uporabi spletne ali mobilne banke ali pa se soočate z nejasnostmi, je Addiko banka za vas na voljo prek telefona ali spleta.

Addiko banka vam je na voljo za pomoč:
- s klicnim centrom na telefonski številki 01/580 40 00,
- na spletni strani s kontaktnim obrazcem ali z Addiko spletnim chat asistentom,
- na družbenih omrežjih in
- na e-naslovu: info@addiko.com.


Nazaj