Ljubljana, 16. april 2018 – Z uvedbo nove blagovne znamke Addiko julija 2016 je banka na slovenskem finančnem trgu predstavila enostavne in hitre bančne storitve, ki zadovoljujejo bistvene potrebe strank, ter so dosegljive praktično kadarkoli in kjerkoli.

Temeljito preobrazbo in prenovo bančnih storitev je v lanskem letu dodatno nadgradila z inovativnim konceptom Addiko Express poslovalnic, ki strankam, poleg klasičnega bančništva, ponujajo povsem novo, sodobno, digitalno izkušnjo. Vse navedeno se je, skupaj z internimi prizadevanji v smeri optimizacije stroškov poslovanja in procesov na vseh ravneh banke ter uvedbo ciljnega operativnega modela poslovanja, odrazilo v uspešno zaključenem poslovnem letu in posledično v dobičku, ki je presegel pričakovanja ter potrjuje pravilnost poslovne usmeritve v smeri zagotavljanja neposrednega, t.i. »straightforward« bančništva.

Banka je v lanskem letu z jasnim in enostavnim komuniciranjem poleg strank prepričala tudi strokovno javnost in prejela nagrado za Marketinško odličnost v segmentu B2C, za odličnost svojih storitev in odnos do strank pa kot prva banka v Sloveniji tudi certifikat ICERTIAS – Prijazni strankam, ki dodatno potrjuje, da so vsi napori v smeri izboljšanja uporabniške izkušnje strank v pravi smeri. Banka z osredotočanjem na stranke in njihove potrebe ter z uvajanjem inovativnih digitalnih rešitev na slovenskem trgu gradi prepoznavno blagovno znamko, ki ji iz dneva v dan zaupa vedno več strank, ki so s svojimi priporočili njen najboljši marketinški kanal.

Letno poročilo banke je objavljeno tukaj.