Slovensko pivovarstvo doživlja opazen razcvet. V zadnjih nekaj letih je ob naši največji Pivovarni Laško Union(PLU) zraslo okoli 50 malih pivovarn, ki jih v svobodi ustvarjanja odlikuje izjemna kreativnost in odlične recepture. Skupaj s PLU so gonilo razvoja našega pivovarstva in oblikujejo prepoznavno domačo pivovarsko stroko.

Tudi zato so v Združenju slovenskih pivovarn (ZPSLO) ponosni, da je Zveza evropskih pivovarjev, The Brewers of Europe, zaupala gostiteljstvo 36. kongresa European Brewery Convention (EBC) prav Sloveniji, PLU pa je ob tudi največji lokalni pokrovitelj dogodka. V Ljubljani pričakujemo med 14. in 18. majem več kot 400 strokovnjakov pivovarstva z vsega sveta.

EBC kongres bo priložnost, da se evropski in svetovni javnosti predstavijo domači veliki in mali pivovarji. Svoj predstavitveni prostor bo tako imela PLU, mali pivovarji pa so s pomočjo ZPSLO oblikovali poseben »craft otok«, na katerem se bo zvrstilo kar 18 domačih ustvarjalcev piva.

Posebej pa vas že danes opozarjamo na delavnico za laično, ljubiteljsko javnost, ki jo bo ob boku EBC organiziralo Združenje slovenskih pivovarn (letak v priponki). Delavnica bo v torek, 16. maja od 17h – 20h v klubu Cankarjevega doma. Šest izjemnih govorcev bo obiskovalcem predstavilo Zgodbo o slovenskem hmelju in pivu, ki se bo zaključila z degustacijo.


Prenesi

Nazaj