4. oktober 2019 - Sveče povzročajo veliko količino odpada, saj ga samo v Sloveniji vsako leto nastane za 4.500 ton, kar predstavlja 60 olimpijskih bazenov. Ni vsaka sveča primerna za vsak letni čas. Za zimski čas so namreč uporabljeni drugačni materiali kot za poletni. Ker sveče z rednim prižiganjem ne moremo uporabljati v vsakem časovnem obdobju, posledično nastanejo še dodatne tone nedogorelih sveč.

V podjetju Zagožen vseskozi sledijo novim trendom in ekološki ozaveščenosti, zato kot prvi v Sloveniji trgu ponujajo Sožalnico. Gre za posebno skrinjico z vgrajenim sefom, ki se uporablja na pogrebih (v mrliških vežicah). Namenjena je zbiranju žalnih voščilnic, v katero lahko diskretno dodamo tudi kak evro in tako svojcem v najtežjih trenutkih pomagamo, namesto da kupujemo razne aranžmaje, ki jih samo dodatno obremenijo.

Podjetje Zagožen je specializirano za prodajo izdelkov za zunanji vodovod in kanalizacijo. Delež lastne proizvodnje predstavlja preko 25 odstotkov, velik delež prodaje pa predstavljajo artikli tujih in slovenskih proizvajalcev, ki jih zastopajo na slovenskem trgu. So podjetje s tradicijo, prisotno na trgu že več kot 40 let. Ohranjajo status razvojnega dobavitelja, v Sloveniji spadajo med vodilne proizvajalce in prodajalce materialov za zunanji vodovod in kanalizacijo. V državah jugozahodnega Balkana je podjetje prisotno že od samega začetka, zadnjih 16 let pa se aktivno širi po celotni Evropi. Trenutno izvažajo v 27 držav.


Nazaj