GEFCO z imenovanjem Valérie Floridia za direktorico Inovacijskega centra (Innovation Factory) krepi svoj inovacijski ekosistem. Skupina GEFCO potrjuje visoke ambicije GEFCO Inovacijskega centra. Ta notranji inkubator, ki je bil ustanovljen leta 2018, ponuja zaposlenim po vsem svetu priložnost, da predlagajo in razvijajo inovativne ideje, ki bodo pripomogle k rasti podjetja GEFCO.

Oblikovanje oskrbovalne verige prihodnosti s talenti sedanjosti
Valérie Floridia bo okrepila inovacijsko skupino GEFCO s 15-letnimi izkušnjami, ki si jih je nabrala v velikih industrijskih podjetjih, kot sta na primer Renault in EDF v Franciji, Nemčiji in ZDA. "Navdušena sem, da bom sodelovala z ekipami GEFCO na razvoju našega inovacijskega ekosistema in oblikovanja dobavne verige prihodnosti," je pojasnila. Valérie bo kot direktorica Innovation Factory GEFCO odgovorna za spodbujanje novih idej in pomoč pri njihovem preoblikovanju v popolnoma operativne projekte, ki bodo okrepili strokovno znanje skupine.

GEFCO Inovacijski center je bil ustanovljen leta 2018 s ciljem, da bi sprostil notranjo ustvarjalnost. Inovacijski center je odprt vse leto, kar kandidatom omogoča, da svoje projekte kadarkoli predložijo komisiji notranjih strokovnjakov, ki izberejo najbolj perspektivne koncepte. Skupine, ki se uvrstijo v ožji izbor, so nato povabljene v Pariz, da predstavijo svoje inovativne ideje na dvodnevnem dogodku Explorathon, ki je namenjen preizkušanju in pospeševanju tistih projektov, ki imajo potencial, da podprejo poslovanje skupine in spodbujajo njeno rast. V zadnjih nekaj mesecih sta bila izvedena že dva Explorathon dogodka, kjer je devet ekip GEFCO sodelavcev raziskalo inovativne rešitve 3D tiskanja, izboljšana resničnosti in umetni inteligenci.

“Drugi Explorathonu je potekal le nekaj tednov po mojem prihodu v GEFCO. Zrelost kandidatov in projektov, ki so bili predstavljeni, so name naredili močan vtis. Prepričana sem, da imamo potrebne talente in znanje, da lahko postanemo vodili na področju ustvarjanja oskrbovalnih verig prihodnosti,« je dodala Valérie.

Spodbujanje inovacij na vsakem koraku in povsod
Obenem GEFCO izvaja vrsto drugih pobud za inovacije, da bi dodatno okrepil svoje poslovanje in raziskal nova tržišča. Skupina gradi na partnerstvu s start-up pospeševalnikom Techstars za delo z različnimi start-up podjetji, specializiranimi za ključna poslovna področja, ki lahko izkušnje strank ali operativno učinkovitost prenesejo na naslednjo raven. Prednostne naloge vključujejo optimizacijo transporta in izbrane poti, iskanje rešitev na področju spremljanja in sledenja, nove podatkovne storitve in avtomatizacijo robotskih procesov. GEFCO načrtuje tudi izboljšanje lastnih podpornih funkcij z inovativnimi rešitvami, ki vključujejo avtomatizacijo finančnih procesov, tesno sodelovanje stranka/ dobavitelj, pametno upravljanje pogodb in inteligentne pogovorne bote.