Ljubljana, 4. julij 2018 – Vas Narasimhan, predsednik uprave Novartisa, druge največje globalne farmacevtske družbe, se je mudil na enodnevnem obisku v Sloveniji. V spremstvu Zvoneta Bogdanovskega, predsednika Novartisa v Sloveniji, si je ogledal ključne razvojne in proizvodne lokacije Novartisa v Sloveniji ter se srečal s številnimi zaposlenimi, s katerimi je spregovoril o njihovem delu ter Novartisovi viziji.

Vas Narasimhan je najprej obiskal Novartisovo lokacijo v Mengšu, kjer si je ogledal razvoj in proizvodnjo učinkovin v enoti Farmacevtske učinkovine Mengeš ter razvoj in proizvodnjo bioloških ter podobnih bioloških zdravil v Biofarmacevtiki v Mengšu. Po Mengšu je prispel v Ljubljano, kjer si je ogledal proizvodni enoti Trdni in Aseptični izdelki, Sandozov razvojni center Slovenija ter spoznal delo ostalih Novartisovih divizij in enot v Sloveniji. V sklopu obiska v Mengšu in Ljubljani se je z video povezavo v živo povezal tudi s sodelavci v Lendavi in na Prevaljah ter tako spoznal tudi njihovo delo in doprinos.

Posebno pozornost je Vas Narasimhan namenil srečanju s talenti, s katerimi je delil svoje dragocene karierne izkušnje v farmacevtski industriji, obenem pa prisluhnil tudi njihovi viziji razvoja podjetja ter inovativnim idejam. Vas Narasimhan je obisk v Sloveniji zaključil s srečanjem z zaposlenimi v Ljubljani, ki so ga v živo prenašali na vseh ostalih Novartisovih lokacijah – v Mengšu, Lendavi in na Prevaljah. Na srečanju je potrdil dolgoročno vizijo Novartisa v Sloveniji. Kot je izpostavil, je Novartis v Sloveniji z vsemi divizijami največji ponudnik zdravstvenega varstva, ki zaposluje skoraj 4.000 ljudi in je eden ključnih gospodarskih subjektov. Svojo vlogo in doprinos družbi in bolnikom bo Novartis v Sloveniji v prihodnje še krepil.

Opis prve fotografije: Vas Narasimhan se je preizkusil v vizualni kontroli izdelka v Aseptičnih izdelkih v Ljubljani.

Foto: Lek d.d./ Lek Pharmaceuticals d.d.