Zagreb / Ljubljana, 12. julij 2018. - Nedavno objavljeni začetek obratovanja FlixTraina v Nemčiji se je začel s stopnjami uspešnosti svojega predhodnika FlixBusa. Od začetka obratovanja FlixTraina v Nemčiji v Stuttgartu, Frankfurtu, Hannoveru, Berlinu se je pogostost odhodov podvojila le za 3 mesece, odpre pa se nova linija FlixTrain Hamburg - Köln. To ponuja potnikom nove možnosti medsebojnega povezovanja in možnost poceni potovanja. Kombinacija avtobusov in vlaka je začetek integriranega prevoza skupine FlixMobility.

„Tri meseca po predstavitvi FlixTraina, smo pozitivno presenečeni s popolnoma razprodanimi kapaciteti. V skladu s tem ogromnim povpraševanjem smo podvojili ponudbo vožnje z železnicami po vsej Nemčiji.“ - je povedal André Schwämmlein, direktor in soustanovitelj FlixMobilityja. "Glede na nepričakovano povpraševanje naših potnikov pričakujemo, da bomo kmalu presegli že predhodno postavljen cilj 500.000 potnikov do konca leta 2018." - dodaja André

Originalen in kreativen delovni model ki je združil tradicionalno industrijo z visoko razvito tehnologijo je zagotovil spremembe v svetu mobilnosti in pretresel cel avtobusni trg v tem delu Evrope ter se takšno doživetje prenaša tudi v Slovenijo. Do konca leta, FlixBus ima načrt razširiti ponudbo za 30%, oziroma načrtuje povečati število dnevnih povezav na 350.000. FlixBus trenutno povezuje 1700 destinacij v 27 evropskih držav.

Od 31. maja je FlixBus povezal ameriška mesta kot so Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, San Diego in Phoenix. Do konca leta je v sodelovanju z 8 regionalnimi partnerji v ZDA cilj razviti zeleno omrežje s 1000 dnevnih povezav.