Le še do četrtka (do polnoči) se lahko prijavite na največje e-commerce tekmovanje v regiji - Web Retailer Award 2022. Največja vrednost WRA tekmovanja so povratne informacije, ki jih dobite - od nivoja tehničnih postavk vaše spletne trgovine, usklajenosti s sodobnimi standardi do kvalitete uporabniške izkušnje, ki jo omogočate svojim kupcem in sposobnosti, da prestopite tanko mejo, ki pomeni razliko med dobro in izvrstno spletno trgovino.

Že več kot deset let se v sklopu tekmovanja, ki ga organizira platforma za primerjavo cen Ceneje.si, izbira najboljše domače spletne trgovine. Samo tekmovanje, Web Retailer Award, je pred nekaj leti doseglo tudi regionalni nivo, saj na tekmovanju sodelujejo trgovine iz Slovenije, Hrvaške in Srbije. Prijava na tekmovanje je brezplačna, spletne trgovine pa lahko zmagajo v 14 tekmovalnih kategorijah. S tradicijo, daljšo od desetletja, je Web Retailer Award največje tekmovanje spletnih trgovcev v Adriatic regiji. Vsako leto na tekmovanju sodeluje vedno večje število spletnih trgovin, zaključi pa se s podelitvijo prestižnih nagrad na regionalni konferenci o spletnem nakupovanju - Ecommerce Jam, ki bo letos potekala 10. novembra v Tvornici Kulture v Zagrebu.

Web Retailer Award 2022 je edinstvena priložnost, da vsaka prijavljena spletna trgovina - ne glede na velikost - pokaže svoje prednosti in poslovno izvrstnost ter izkoristi priložnost, da osvoji eno izmed prestižnih nagrad, ki se letos podeljujejo v 14 kategorijah. Prijava je za vse spletne trgovce popolnoma brezplačna, prijave pa so odprte do 8. septembra 2022.

O zmagovalcu odločajo kupci pa tudi strokovna komisija
Na Web Retailer Award se lahko prijavijo popolnoma vse spletne trgovine, ne glede na letni promet ali količino izdelkov, ki jih imajo v ponudbi. Tekmovanje je osredotočeno na kvaliteto uporabniške izkušnje, ki jo spletna trgovina zagotavlja svojim kupcem in na nivo tehnične usklajenosti spletne trgovine s sodobnimi standardi. Ključno besedo pa ima strokovna komisija, ki po natančnem pregledu in analizi vsake spletne trgovine sestavi poročilo s predlogi in komentarji.

“To ni tekmovanje merjenja moči, saj prepoznavamo vrednost majhnih in velikih trgovcev. Kot predsednica strokovne komisije verjamem, da ima večina prijavljenih potencial za zmago. Prijava je popolnoma brezplačna, sami komentarji in priporočila, ki jih finalisti dobijo od strokovne komisije, ki je tudi letos sestavljena iz vrhunskih mednarodnih e-commerce strokovnjakov, pa bi morali biti dovolj velik motiv za prijavo. Radi bi rekli, da na tem tekmovanju ni poražencev, saj ne glede na končen izid, vsi zmagajo”, je komentirala Polona Stanovnik, predsednica letošnje WRA komisije.

O sami kvaliteti storitve, ki jo spletne trgovine zagotavljajo, imajo glavno in ključno besedo najprej kupci, katerih mnenja (pridobljena prek anket) so pogoj, da se spletna trgovina uvrsti v polfinale. Potem gredo spletne trgovine skozi natančno tehnično analizo in analizo skritega kupca, kateri izvajajo strokovnjaki s platforme Ceneje.si. Na koncu spletne trgovine, ki so prišle v finale, pregleda še strokovna komisija, ki je letos sestavljena iz več kot 100 strokovnjakov iz e-commerce in drugih povezanih področij.

Enake možnosti za zmago v 14 tekmovalnih kategorijah
“Prednosti tekmovanja Web Retailer Award je veliko. Pozitivna ocena kvalitete spletne trgovine s strani vodilnih strokovnjakov in nominacija v družbi številnih uspešnih spletnih trgovin na trgu predstavljajo velik dosežek. Vsaka spletna trgovina bi morala imeti cilj, da se znajde v “družbi izbranih”, saj to pomeni, da dobro opravljajo svoje delo. Zdi se nam tudi, da je to tekmovanje pomemben pokazatelj samim kupcem pri izbiri spletne trgovine in zagotovilo, da bo nakup izpolnil njihova pričakovanja na najvišjem nivoju, kar se tiče kvalitete”, pravijo v spletni trgovini Sonus Art, ki je leta 2020 osvojila nagrado 3rd People’s Choice Award.

Best Customer Care, Best Payment Experience, Best Crossborder Shop, Best Delivery Experience, Best Inspirational Leader in Best App of the Year so samo nekatere izmed 14 tekmovalnih kategorij, v katerih imajo prijavljene spletne trgovine možnost zmagati. Glavno nagrado Best in Adriatic Award bo dobila najbolje ocenjena spletna trgovina v regiji, vsako leto pa posebna pozornost pripada tudi dobitnikom nagrade People’s Choice Award.

Znajti se v družbi najboljših, si deliti skupne vrednote in osredotočeno delati za enak cilj, so glavni razlogi, zaradi katerih je to tekmovanje pravo za vas, prijavite se TUKAJ!