Italija predstavlja eno izmed najpomembnejših gospodarskih partneric Slovenije, zato je SPIRIT Slovenija tudi letos aktivno prisoten na svetovnem gospodarskem forumu WOBI v Milanu. Na posodobljenem razstavnem prostoru pod sloganom I feel Slovenia. Green. Creative. Smart, ki sovpada z letošnjo tematiko foruma »Super minds«, italijanskim in tujim podjetjem predstavlja prednosti poslovanja in investiranja v Sloveniji. Značilnosti in zanimivosti naše države letos udeležencem predstavlja tudi humanoidni robot Nao, ki interaktivno komunicira z obiskovalci slovenskega razstavnega prostora.

Visoka izobraženost, inovativnost in trajnostno usmerjena miselnost Slovencev so lastnosti, ki jih v Sloveniji že prisotna tuja podjetja zelo cenijo, saj te skupaj s tehnologijo ustvarjajo rešitve, ki so unikatne tudi v svetovnem merilu. Slovenski razstavni prostor letos še posebej izstopa, predvsem zaradi nove vizualne podobe ter interaktivnosti, kar se odraža v precej povečanem obisku.

World Business Forum (WOBI) z najbolj vplivnimi poslovnimi misleci predstavlja najnovejše ideje na področju vodenja in tako pripomore k rasti in razvoju številnih voditeljev in njihovih organizacij. Tudi letos je dogodek privabil več kot 2.800 vodstvenih kadrov iz Italije in drugih držav, ki jim je skupna strast do posla in novih znanj. Svetovno vplivne osebnosti – direktorji, podjetniki, inovatorji, športniki in drugi vplivni posamezniki - udeležencem predstavljajo najnovejša znanja, trende in izkušnje s področij vodenja, upravljanja, strategij, čustvene inteligence, kreativnosti, inovativnosti in marketinga.

Tema letošnjega foruma je »Super minds«. Tehnologija z izjemno hitrim razvojem postaja v vsakdanjem in poslovnem življenju vse bolj pomembna, kljub temu pa so ljudje tisti, ki določajo smer in ritem njenega razvoja. Kako učinkovito spodbujati razvoj in potencial ljudi ter njihovo delovanje uspešno povezati s tehnologijo, bo največji izziv za številne organizacije. Med letošnjimi govorci na dogodku najdemo imena kot so Simon Sinek, vodilna avtoriteta na področju organizacije, Jimmy Wales, ustanovitelj Wikipedije, Stew Friedman, ustanovitelj Wharton Leadership programa, Mark Webber, avstralski voznik formule ena, Zoe Chance, profesorica na Yale School of Management, Hal Gregersen, izvršni direktor na MIT Leadership Center in številni drugi. Udeležencem predstavljajo razvoj in trende na področju kompetenc za vodenje, čustvene agilnosti, načinov vplivanja in uvajanja sprememb v organizacijo, spodbujanja inovativnosti in kreativnosti zaposlenih, grajenja najboljših timov, razvoja človeškega kapitala in povezovanja s tehnologijo, ki bosta z roko v roki ključna za uspeh poslovanja v prihodnosti.

SPIRIT Slovenija na dogodku WOBI aktivno predstavlja Slovenijo že od leta 2012. Italija je ena najpomembnejših trgovinskih partneric Slovenije, saj je že nekaj let na drugem mestu tako po izvozu kot uvozu blaga. Da je slovensko poslovno okolje za italijanska podjetja precej zanimivo, dokazuje tudi podatek, da je bilo v zadnjih osmih letih v Sloveniji ustanovljenih več kot 2000 podjetij z italijanskim kapitalom, Italija pa predstavlja peto najpomembnejšo investitorico v Sloveniji. Z 1.192,3 milijona EUR vrednosti neposrednih naložb predstavlja 7,9 % vrednosti vseh tujih neposrednih naložb v Sloveniji v letu 2018.

Foto: arhiv SPIRIT Slovenija


Nazaj