Ljubljana, 23. decembra 2019 – Mednarodna trgovska veriga JYSK bo letos z zaprtjem svojih trgovin omogočila vsem zaposlenim dodaten dela prosti dan. Zaposleni bodo lahko izbirali med 24. 12. in 31. 12. ter izbrani prosti dan preživeli v krogu svojih najbližjih.

„Z majhnimi potezami kot je ta, se želimo svojim zaposlenim zahvaliti za njihov prispevek v podjetju v letu, ki je za nami,“ je povedala vodja kadrovske službe Jadranka Čulo Petrovčić. Med božično-novoletnimi prazniki vabi JYSK svoje kupce, da nakupe v dneh, ko so trgovine zaprte, opravijo v spletni trgovini.

JYSK je mednarodna veriga trgovin s skandinavskim poreklom, ki prodaja izdelke za dom. Prva trgovina je bila odprta na Danskem leta 1979, danes pa ima JYSK več kot 2800 trgovin in 23000 zaposlenih v 52 državah. V Nemčiji in Avstriji se trgovine imenujejo Dänisches Bettenlager, drugod po svetu pa JYSK. Lastnik podjetja JYSK je danski trgovec Lars Larsen, ki ima v lasti več podjetij s skupnim letnim prihodkom v višini 4,25 milijard EUR. Prihodek podjetja JYSK je 3,794 milijarde EUR.


Nazaj