Petrol, Zavarovalnica Triglav, Telekom Slovenije, enaA.com, BTC  - to so le nekateri od glavnih investitorjev v ABC Startupe. Startupe, ki prihajajo iz celega sveta: Koreje, Rusije, Združenih Držav Amerike, Poljske, Hrvaške, Italije in nenazadnje tudi iz Slovenije. Zakaj pridejo k nam? Vabljeni na enega izmed največjih startup dogodkov v Sloveniji. ABC Accelerator prireja Demo Dan 8. generacije ABC startupov. Dogodek bo potekal 27. 3. 2019 v Koloseju, v BTC-ju.

ABC Demo Day je poslovno usmerjen dogodek, ki vlagateljem in podjetjem ponuja možnost, da se srečajo in delajo z najboljšimi in najbolj inovativnimi startupi iz mednarodnega okolja, ki so bili med trajanjem pospeševalnega programa večkrat nagrajeni in so za najpomembnejšo fazo svoje poti izbrali ravno Slovenijo. Osma skupina ABC startupov je skupno prejela že več kot 8 milijonov eur investicij. V startupe, ki skupaj izhajajo iz osmih različnih držav, vlagajo tako slovenski kot tuji investitorji.

Preverite zakaj največje slovenske korporacije investirajo v ABC startupe in kako nameravajo startupi zmotiti in spremeniti trg. Na dogodku, ki postavlja Slovenijo na globalno raven v tehnološki inovativnosti bodo investitorji spoznali rešitve, ki so jih naši startupi pospeševali v zadnjih treh mesecih. Za investitorje pa bodo startupi tudi razkrili svoje najbolj sveže dosežke. Prikazane bodo najboljše prakse sodelovanja startupov in glavnih ABC poslovnih partnerjev: Petrol d.d., Zavarovalnica Triglav, d.d., Telekom Slovenije, BTC d.d., enaA.com spletna trgovina.

Za pozornost investitorjev in nove investicije se bo potegovalo 6 startupov:

· CARCO (Slovenija): Platforma za tržno interakcijo, opozorila v sili, opozorila o popustih, socialno središče, ki spreminja čas preživet v avtomobilu. CarCo razvija sodelovanje z AMZS-jem.
- BEYOND SEEN SCREEN (ExRey platforma - Hrvaška): Uporabniku omogoča, da kamero svojega telefona usmeri na video vsebino, ki jo gleda, aplikacija vsebino prepozna in uporabniku ponudi vse informacije o vsebini, od promocije izdelkov v videu do receptov iz kuharskih oddaj. Beyond Seen Screen razvija tržni model prihodnosti, sodeluje z Petrolom, Aguatero, BTC-jem in Pristop-om.
- SILEO (Slovenija, Italija): Fotovoltaični strešniki, ki poleg tega, da Izgledaj oodlično lahko zdržijo najtežje pogoje. Luksuzna in okolju prijazna rešitev za vašo hišo. Sileo bo predrugačil naš pogled na Slovenijo, dobesedno. Fotovoltaični strešniki so v Evropi brez konkurence, čez lužo pa tekmujejo z razvpitim Elonom Muskom in njegovo Teslo.
- STRATIO (Koreja, ZDA): Visokotehnološki izdelki, kot je UV spektrometer, ki se lahko uporablja za analizo kakovosti hrane,
identifikacijo zdravil, medicinsko zaznavanje in še veliko več. Pravkar so sklenili pogodbo z US Air Force
- TRANSFER HERO (Hrvaška): Okolju prijazen online sistem rezervacij za letališke
transferje, ki olajša vsak pot do in od letališča. Na poti k uspehu se je Transfer Hero srečal s slovenskim energetskim velikanom Petrolom, ki zdaj aktivno sodeluje s startupom.
· COMPANION (Poljska): Spreminjanje delovnega okolja v igre (gamification) za spodbujanje delavcev in relaksacijo delovnega okolja. Companion bo enkrat za vselej izrinil dolgčas iz delovnega mesta, za njihovo platform se zanimajo gigantic kot so IBM, A1, BTC in še bi lahko naštevali ...

Udeležbo je potrebno potrditi preko maila. Število mest je omejeno, zato prosim pišite za potrditev.

Več informacij