Včeraj se je zaključil poletni del nacionalne kampanje »Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo«. Slovenska turistična organizacija (STO) je v zadnjih treh mesecih v sodelovanju s slovenskim turističnim gospodarstvom in 19. mediji vzpodbudila blizu 220.000 objav na družbenih omrežjih. Prebivalci naše dežele in njeni obiskovalci so z uporabo ključne besede #ifeelsLOVEnia o lepotah, predvsem pa skritih kotičkih naše dežele  postali ambasadorji slovenskega turizma. S poletno kampanjo je STO odgovarjala tudi na izziv geografske razpršenosti turizma v glavni turistični sezoni.

»Zakaj pa vi čutite Slovenijo?« je bilo vprašanje, ki ga je ga to poletje STO skupaj s slovenskim turističnim gospodarstvom, Turistično zvezo Slovenije in Turistično gostinsko zbornico Slovenije ter kar 19. mediji postavila Slovencem in njenim obiskovalcem ter jih vzpodbudila, da na družbenih omrežjih delijo fotografije in video posnetke svojih najljubših, predvsem pa 'skritih kotičkov' naše dežele.

»Na Slovenski turistični organizaciji smo iskreno veseli, da so tako prebivalci Slovenije kot njeni obiskovalci v tako velikem številu sledili našemu pozivu k sodelovanju in tako z uporabo ključne besede #ifeelsLOVEnia postali ambasadorji slovenskega turizma. Blizu 220.000 novih objav s ključno besedo, ki so dosegle kar 60 milijonov uporabnikov, je odličen rezultat poletne kampanje in vzpodbuda za nadaljevanje tudi v prihodnje. Naš cilj je navdušiti prebivalce Slovenije k objavam o lepotah in gostoljubju naše dežele ter spodbuditi tuje goste, da obiščejo Slovenijo in svoja doživetja delijo na družbenih omrežjih. Veseli nas, da so se kot ambasadorji turizma kampanji pridružile številne znane osebnosti in vplivneži z objavami zakaj čutijo Slovenijo. Danes bo premierno predvajana pesem Domovini reperja Zlatka in Nuške Drašček, ki se v besedah slikovito sprehajata po naši edinstveni deželi. Pesem govori o tem, kako lepa je naša dežela in zakaj smo nanjo iskreno ponosni,« je ob odličnih rezultatih poletne kampanje in ciljih naprej izpostavila mag. Maja Pak, direktorica STO.

Poletna kampanja je potekala v prvi vrsti na družbenih omrežjih Instagram, Facebook in Twitter in je generirala odlične rezultate:
- V času poletne kampanje smo na družbenih omrežjih zasledili 219.471 novih objav z uporabljeno ključno besedo #ifeelsLOVEnia, kar pomeni kar 140% povečanje uporabe ključne besede #ifeelsLOVEnia v primerjavi s prejšnjimi obdobji. V času kampanje je bilo v povprečju dnevno zabeleženih 2300 objav, največ v mesecu avgustu.
- Objave na družbenih omrežjih z uporabo ključne besede #ifeelsLOVEnia so od junija do začetka septembra dosegle več kot 60 milijonov uporabnikov. Tako na družbenih omrežjih beležimo že blizu 620.000 objav z vključenim hashtagom #ifeelsLOVEnia.
- Objavljene fotografije so skupno prejele 5 milijonov všečkov.

Izbrane in tedensko nagrajene fotografije uporabnikov v okviru kampanje si lahko ogledate tukaj.


Nazaj