Ljubljana, 27. junij 2018: S Tednom kariernih busov, ki je potekal od 18. do 22. junija po 5 slovenskih regijah, je Zavod Nefiks mlade iskalce  zaposlitve odpeljal k priznanim slovenskim delodajalcem. S tem se k septembrskemu zaključku bliža projekt Nefiks zaposlitvene rešitve, ki je od leta 2016 gostil več kot 320 zadovoljnih mladih ter jih povezal z več kot 100 delodajalci. Z zaključno izjavo projekta, ki jo je Zavod Nefiks predal Mestni občini Ljubljana ter občinam v štirih drugih regijah po Sloveniji, opozarjajo na zaposlovanje mladih visoko izobraženih žensk na zanje neustreznih položajih.

Karierni busi so številne mlade iskalce zaposlitve odpeljali do priznanih delodajalcev, kot so Steklarna Hrastnik, Rimske terme, Gorenjska banka, Lotrič Meroslovje, Don Don, Adecco, Komunala Brežice, Luka Koper, Proizbira, Decathlon in ABC Accelerator. Z izvedbo delavnic za podjetja so se mladi približali vodilnim kadrom v podjetjih in spoznali, na kakšen način podjetja iščejo nove sodelavce ter izvedeli, kako kar najbolje prepričati delodajalce.

Mladi so v tem tednu predstavnike petih občin (Hrastnik, Škofja Loka, Sežana, Novo mesto ter Mestna občina Ljubljana) opozarjali tudi na problematiko njihovega zaposlovanja, še posebno mladih visoko izobraženih žensk družboslovnih smeri. Zato se Nefiks zaposlitvene rešitve zaključujejo z izjavo s predlogom za strukturne spremembe na enem najbolj kritičnem področju zaposlovanja mladih, tj. zaposlovanje mladih visoko izobraženih žensk z družboslovno izobrazbo.

“Odpiranje vrat na trg dela je eno od ključnih poslanstev Zavoda Nefiks, zato se skupaj z mladimi, ki so v projektu razvili nove kompetence, veselimo njihovih zaposlitev. Delodajalce vabimo, da znotraj e-Nefiksa poiščejo mlade perspektivne kadre, odločevalce pa pozivamo, da dostojno delo omogočajo tudi mladim ženskam, ki so se znašle v strukturnem neskladju,” je ob tej priložosti povedala vodja projekta Nefiks zaposlitvene rešitve Alenka Blazinšek.

Zavod Nefiks je razvil tudi unikatno aplikacijo za beleženje neformalnega učenja e-nefiks in mlade povabil k izboljšavi pilotne verzije te aplikacije, ki bo v letošnjem letu pomembno povezala delodajalce in iskalce zaposlitve. Zavod Nefiks izvaja projekt Nefiks zaposlitvene rešitve za mlade iskalce zaposlitve v večjih krajih po Sloveniji do avgusta 2018. Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Služba me ne išče / Talentiran.si