Ob zaostrovanju epidemioloških razmer in ukrepov v Sloveniji in številnih evropskih državah Slovenska turistična organizacija in Turistično gostinska zbornica Slovenije ter ostala turistična združenja pozivamo vse ponudnike turističnih storitev k striktnemu izvajanju preverjanja PCT pogojev in upoštevanju vseh higienskih ukrepov za zajezitev pandemije Covid-19.

Le z doslednim upoštevanjem preverjana izpolnjevanja PCT pogoja vaših strank in upoštevanjem vsakodnevnih preventivnih ukrepov bomo lahko prispevali k zmanjšanju števila obolelih in zajezitvi pandemije, kar je pogoj za nadaljnji normalen obseg poslovanja v turistični panogi tudi v bodoče. Po dostopnih podatkih sicer v turistični panogi obstaja le minimalen obseg prenosa okužb.

Vse, ki skrbno upoštevate priporočila in ukrepe NIJZ, ter sledite trajnostnim in odgovornim priporočilom komunikacijske platforme GREEN&SAFE, še zmeraj vabimo, da svoja prizadevanja nadgradite z registracijo uporabe komunikacijskih orodij in znaka GREEN&SAFE, katerih implementacijo podpirajo vse ključne institucije s področja turizma v Sloveniji. Pridružite se že več kot 1000 registriranim turističnim ponudnikom pri poenotenem komuniciranju ključnih zagotovil zelene in varne Slovenije. 

Registracijo uporabe, ki je brezplačna, lahko izvedete na spletnem mestu. Zdaj je čas, da nadaljujemo po začrtani poti varnosti in trajnosti, z namenom večanja zaupanja naših gostov. Bodite del te poti tudi vi.


Nazaj