Bled (Slovenija) 13. 9. 2017: Zaključilo se je 2-dnevno mednarodno tekmovanje v reševanju študij poslovnih primerov, t.i. IEDC Global Case Study Competition, v organizaciji IEDC-Poslovne šole Bled in IEDC Alumni klubov. Vodja tekmovanja, Nenad Filipović, profesor na IEDC-Poslovni šoli Bled, je razglasil, da je podjetje UPC iz Romunije, najbolje rešilo zadani poslovni izziv. Sodelovalo je tudi slovensko podjetje Iskraemeco.

V skladu s poslanstvom razvijanja poslovnega razmišljanja, soočanja mladih poslovnežev z aktualnimi izzivi v podjetjih in vzpodbujanja timskega dela, je IEDC-Poslovna šola Bled že tradicionalno organizirala mednarodno tekmovanje v reševanju poslovnih primerov. Glavna cilja tega tekmovanja sta promocija poslovnih znanj in povečanje konkurenčnosti posameznikov in podjetij.

Pet ekip vidnejših podjetij iz srednje in vzhodne Evrope se je v tem tednu zbralo na Bledu, na IEDC-Poslovni šoli Bled,  potem, ko so zmagali na državnih tekmovanjih v reševanju poslovnih primerov. 6-članske ekipe HEP iz Hrvaške, UPC iz Romunije, Iskraemeco iz Slovenije, Coca- Cola Hellenic iz Srbije in Coca-Cola European Partners iz Bolgarije so imele na voljo 24 ur, da pripravijo rešitve  za zahteven primer, ki je izhajal iz realne poslovne situacije. 

Po zaključnih predstavitvah je žirija, ki so jo sestavljali Mateja Luštek iz Studio Moderna in Jure Marjanovič iz Gorenja, oba diplomanta IEDC, in prof. Nenad Filipović, razglasila zmagovalca, ekipo UPC Romunija.

»Pri ocenjevanju ekip smo se osredotočili na sledeče kriterije: na sposobnosti osvetlitve problema iz različnih kotov, kako iz različnih tem določiti prioritete in se odločiti kaj je obetavnejše za firmo ter za izbrane prioritete pripraviti akcijski načrt in ga tudi jasno komunicirati in stati za tem. Ekipa UPC se je izkazala z najbolj poglobljenim pristopom in predlogom rešitve«, je zmagovalno ekipo pohvalil prof. Filipović.

Poleg poslovno-izobraževalne izkušnje, je zmagovalna ekipa pridobila  za svoje podjetje nagrado, dvodnevni seminar s strani IEDC-Poslovne šole Bled  za specifične potrebe podjetja, v vrednosti 20.000€.