Že sam pogled skozi okno nakazuje, da pravo aprilsko muhasto vreme zagotovo prinaša čudovit pomladen maj. Kislo vreme, pomešano s sončnimi žarki, je za nas zgolj opomnik, da bo maja zagotovo bolj živahno in prijetno – sploh če boste z nami v Portorožu, na 24. NT konferenci! Urnik in vsebine se pospešeno pripravljajo in konferenca že dobiva svojo končno podobo. Odklikajte na našo spletno stran in preverite, kaj je novega na področju tehnologije in poslovanja. Glavne novosti začetka tedna pa delimo z vami tudi v nadaljevanju.

NTK Poslovni dan
Pomemben del 24. NT konference bo že tradicionalno namenjen poslu in trendom, vertikalami. NTK Poslovni dan bo na sporedu drugi dan konference, v sredo, 22. maja. Po osrednjem dogodku bo na sporedu dogodek namenjen poslovnim vsebinam, kjer boste izvedeli vse o najnovejših trendih in novostih s področja umetne inteligence. Po dopoldanskem delu bomo dan nadaljevali v poslovnem slogu – s trendi in rešitvami za vertikale. Največji poudarek bo tako namenjen proizvodnemu, finančnemu, energetskemu in pa javnemu sektorju, omenjenim področjem pa smo letos dodali še zdravstveni sektor. Preverite, katere bodo tematike, o katerih bo govora na vertikalah in katere pomembne goste ter priznane predavatelje bomo gostili v okviru tega posebnega dne.

Vključite se v NTK Poslovno mrežo!
24. NT konferenca strmi k združitvi izobraževanja, druženja in sklepanja poslov in zato nudi odlično platformo za mreženje v neformalnem in sproščenem okolju – bodisi med kosilom, med sproščenim popoldanskim druženjem Peer2Pir ali pred, med in po večernih zabavah. Ker je mreženje ključnega pomena v poslovnem svetu, ki vam lahko odpre ogromno novih priložnosti za posel, smo tudi letos pripravili NTK Poslovno mrežo, v katero se lahko vključite že pred samo konferenco. Izkoristite priložnosti, učinkovito izrabite svoj čas in spoznajte ljudi, s katerimi bo vaš posel še bolj uspešen!

Naredimo korak naprej – v miselnosti in energetiki
Umetna inteligenca in energetska panoga imata veliko ponuditi druga drugi. Smo sploh pripravljeni na spremembe, ki jih prinaša energetska prihodnost? Aleš Bešter v novem blog zapisu o tem, da je čas za korak naprej – predvsem v naši miselnosti. Več o umetni inteligenci in energetski panogi bomo govorili tudi na NTK Poslovnem dnevu v sklopu vertikale o energetskem sektorju.

#PeopleFirst
Izvršni direktor podjetja Unistar PRO, Pavle Jazbec v blog zapisu razmišlja o tehnologiji in posamezniku. Zakaj so in smo ljudje tisti, ki sodijo na prvo mesto in zakaj smo mi tisti, ki moramo organizirati tehnologijo na način, da nam bo kar najbolje služila? Preverite v blog zapisu #peoplefirst.

Predavatelji podjetja SPAN
Podjetje SPAN je tudi letos za udeležence pripravilo vsebinsko in tehnično dovršena predavanja. Na 24. NT konferenci se nam bodo pridružili štirje vrhunski predavatelji, ki bodo tudi letos predstavili aktualne tehnične vsebine. Miro Budimir bo predstavil Span SOC storitev (24x7) ter odgovoril na vprašanje, zakaj vsako podjetje ne potrebuje storitve oziroma zakaj si jo zdaj lahko privošči. O Office 365, spremembi miselnosti in uporabi omenjene storitve bo govoril Tomaž Kralj, ki bo predstavil primere dobrih praks iz terena in načine uvajanj O365 storitev v podjetja. Autopilot, Co-management, CMG, Intune – vse to so tehnologije, ki nam omogočajo moderno upravljanje z računalniki. Kaj nam moderno upravljanje omogoča in kdaj se odločiti za vključitev v naše okolje, bo predstavil Jan Bočko Kuhar na primerih iz prakse. Peter Zdovc vabi na predavanje, kjer bo predstavil ključne značilnosti Azure Stack ter novo rešitev Azure Stack HCI s katero se Microsoft še bolj približuje potrebam in zahtevam organizacij.

Vsak teden z vami delimo več informacij in vsebin kot tudi idej, zakaj 24. NT konference ne gre zamuditi! Konferenca, ki narekuje in deli trende s sveta tehnologije in poslovanja, bo tudi letos postregla z aktualnimi temami, o katerih se zagotovo morate podučiti, če želite ohraniti korak s časom. Priskrbite si kotizacijo, ki bo najbolj ustrezala vašemu načinu delovanja, preverite, katere vsebine so za vas najbolj pomembne – a hkrati ne pozabite tudi na rezervacijo nastanitve!

Se vidimo v Portorožu med 21. in 23. majem!