Trzin, Slovenija, 23. september 2022: Družba DHL Express, vodilni svetovni ponudnik mednarodnih ekspresnih storitev, je danes objavila prilagoditve cen, ki bodo začele veljati 1. januarja 2023. Povečanje v Sloveniji bo v primerjavi z letom 2022 znašalo 9,9 %.

"Leto 2022 je bilo še eno burno leto z nestabilnim tržnim okoljem, ki je postavilo pod vprašaj svetovno trgovino. Vendar smo dokazali, da smo sposobni strankam po vsem svetu ponuditi stabilne in zanesljive storitve," je dejal Matjaž Sirk, direktor družbe DHL Express Slovenia. "Z letno prilagoditvijo cen lahko vlagamo v našo infrastrukturo in tehnologijo, da zagotovimo zanesljive, trajnostne in vrhunske rešitve za stranke. To vključuje najsodobnejša letala in vozila, širitev naših logističnih središč in centrov, da bi zadovoljili vse večje povpraševanje strank ter naložbe v zelene in bolj trajnostne rešitve, kot so trajnostno letalsko gorivo in električna vozila."

Družba DHL Express vsako leto prilagodi cene, pri čemer upošteva inflacijo in valutno dinamiko ter upravne stroške, povezane z regulativnimi in varnostnimi ukrepi. Te ukrepe redno posodabljajo nacionalni in mednarodni organi, v vsaki od več kot 220 držav in ozemelj, ki jih družba DHL Express oskrbuje. Odvisno od lokalnih razmer se bodo prilagoditve cen razlikovale od države do države in bodo veljale za vse stranke, če bodo to dovoljevale pogodbe.

Prilagojeno bo tudi omejeno število dodatnih storitev in doplačil. Več informacij najdete tukaj.

Foto: Deutsche Post DHL Group