Ljubljana - London: Letošnja dobitnika prestižne mednarodne nagrade CEO Today Europe Awards 2022 za področje coachinga vodij in ekip sta dr. Peter Baloh in Borut Jeglič, ustanovitelja podjetja Thriverse. Nagrado podeljuje angleška revija CEO Today, ki jo spremlja 150.000 bralcev. Letos prvič jo prejmeta coacha iz Slovenije. 

Slovensko podjetje Thriverse (pred tem Ujemi znanje) je danes, v petek 25. 11. prejelo nagrado “Zmagovalec s področja voditeljskega coachinga in ekipnih preobrazb za leto 2022” (Winner in the Leadership Coaching & Team Transformation Service of the Year (Sector, worldwide)). Prav tako sta priznanje za posebne dosežke s področja poslovnega coachinga prejela tudi soustanovitelja podjetja osebno; dr. Peter Baloh, strokovnjak za uvajanje novosti in sprememb na področju transformacije organizacijske kulture in voditeljskih procesov, in Borut Jeglič, executive coach, predan razvoju vodij in zmagovalnih ekip. 

CEO Today nagrajuje izvirne, predane in odgovorne voditelje; nagrajenci prihajajo iz najrazličnejših panog, prav poseben sklop nagrad, t.i CEO Executive Coaching Awards, pa je namenjen coachom, ki puščajo dokazljivo sled v inovacijah in rasti v poslovnem svetu. Ravno coaching igra ključno vlogo v današnjem dinamičnem poslovnem okolju. Direktorji in vodstvene ekipe se zanašajo na strokovnjake, ki so jim sposobni pomagati spremeniti najprej miselnost in nato vsakdanja vedenja tako vodij kot zaposlenih. Ta namreč ustvarjajo izkušnjo zaposlenih, od katere pa so odvisni rast in dolgoročen uspeh vsakega podjetja. »Če ne delaš stvari drugače, ne pričakuj drugačnih rezultatov« je znan rek, ki v poslu še posebej drži. »Velikani«, kot sta ustanovitelj Amazona Jeff Bezos in soustanovitelj Googla Larry Page, kot tudi katerikoli vrhunski športnik, se v svoji karieri opirajo na profesionalne coache v različnih oblikah.  Veščine vodstvenega trenerja so zato neprecenljive in brezčasne.

Borut Jeglič: »Dve od ključnih vrednot Thriverse ekipe sta pogum in vztrajnost. Vsak dan se lotevamo ambicioznih projektov ter našo metodologijo korak po korak izboljšujemo in nadgrajujemo, tudi, ko je najtežje. Še posebej, ko je najtežje, saj takrat našim strankam pomagamo doseči preboje, ki jih iščejo. Priznanje CEO Today me navdaja s ponosom, saj zame pomeni, da se učinki in »tresljaji« teh prebojev naših strank čutijo tudi širše. Posledično lahko resničen občutek »thrivinga« tako začuti še več ljudi, kar je naše ultimativno poslanstvo. Zanimivost izbora CEO Today je, da nominacije potekajo dvotirno – po principu vox populi (glas ljudstva – njihovih 150.000 bralcev po vsem svetu) in s pomočjo strokovne komisije. Da so se žarometi letos usmerili tudi v slovensko podjetje, ima zato še toliko večjo težo. Thriverse je plod slovenskega znanja, certificirani pa so po metodologiji Gallupa, ki že 80 let zaseda vodilno mesto med organizacijami na področju raziskav in psihologije dobrega vodenja in zavzetosti.

“Naše poslanstvo je grajenje izjemnih, v ljudi usmerjenih organizacij. To želimo še nadgraditi in mednarodno priznanje CEO Today je še dodatna spodbuda. Čas je, da hojo zamenjamo za raketo in aspiracije ne omejimo le na svet, temveč se ozremo po neskončih razsežnostih individualnega in timskega potenciala,“ zaokroži dr. Peter Baloh. Nominacije in glasovanje je javno. CEO Today, ki ima 150.000 bralcev širom sveta, vsako leto pomladi pozove svoje bralce, da oddajo svoj glas. Nato raziskovalna ekipa CEO Today izvede primerjalno analizo, ki omogoča vpogled v kritične dejavnike uspeha nominirancev. Sledita še dva kroga raziskav, tisti, ki dosežejo najvišje rezultate v svojem sektorju ali regiji, so predlagani kot končni zmagovalci kategorije. 

Peter Baloh je strokovnjak za uvajanje novosti in sprememb na področju transformacije organizacijske kulture in voditeljskih procesov, ki naročnikom prinašajo dokazljive poslovne rezultate. Gradi potovanja, ki preobrazijo ekipe in podjetja z uporabo izključno najboljših svetovnih spoznanj, praks in orodij. Rdeča nit vseh angažmajev je izmerjen #impact, ki ga dobi stranka. Borut Jeglič je svetovalec za zavzetost zaposlenih in coach za razvoj vodij. Njegove izkušnje obsegajo več kompleksnih projektov spremembe načina vodenja, dela z ljudmi in drugih transformacij v majhnih, srednjih in velikih podjetjih, kjer je deloval kot svetovalec ali coach vodjam na vseh organizacijskih nivojih. Opravljenih ima več kot 3.000 coaching ur, letno jih opravi 500+. Je certificiran GALLUP Strengths Coach® in certificiran GALLUP High-Performance Manager®. Sta ustanovitelja podjetja Thriverse, ki najbolj ambicioznim podjetjem pomaga uresničiti njihove drzne cilje.