Ljubljana, 21. junij 2024 - Od 23. do 27. junija 2024 v Toronto odhaja delegacija lesarskih in pohištvenih podjetij. Gre za gradnjo in utrjevanje poslovnih kontaktov v Kanadi, ki je za slovenska lesna in pohištvena podjetja perspektiven izvozni trg. V času obiska se bo delegacija srečala z vrsto kanadskih podjetij ter obiskala več razstavnih showroomov pohištva.

Delegacije se bodo udeležili predstavniki podjetij Vudex d.o.o., Atrium novi interieri d.o.o., Moba d.o.o., LESKA d.o.o., Trilobit d.o.o., MOST d.o.o., MELU d.o.o. ter Lesarskega grozda. Gre za ponudnike pohištva in tehnologij obdelave lesa z izkušnjami pri izvozu. Delegacija bo imela poleg ogleda več showroomov pohištva več organiziranih poslovnih srečanj s kanadskimi pohištvenimi podjetji, upravljalci nepremičnin, arhitekti in notranjimi opremljevalci, trgovci ter posredniki. Seznanili se bodo tudi s priložnostmi glede uvoza pohištva in tehnologije v Kanado, ki ima z EU sklenjen prostocarinski sporazum.

Gospodarsko delegacijo organizira SPIRIT Slovenija s finančno podporo Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport RS ter podporo partnerjev – Lesarskega grozda, Gospodarske zbornice Slovenije, Kanadsko-slovenske gospodarske zbornice ter Veleposlaništva R Slovenije v Ottawi.