V Münchnu danes ob visoki politični in močni gospodarski udeležbi slovenske in nemške strani poteka poslovno-investicijski kongres 'Invest&Connect Slovenian Business Pitch: Germany Experiences Slovenia'. Pred dogodkom je predstavništvo Slovenske turistične organizacije (STO) v Nemčiji ob podpori Nogometne zveze Slovenije (NZS) pripravilo poslovni dogodek, na katerem so se predstavniki slovenskega turističnega gospodarstva, destinacij in panožnih združenj srečali z izbranimi organizatorji potovanj in turističnimi mediji iz Münchna in okolice. Vodja predstavništva STO v Nemčiji Rebeka Kumer Bizjak je Slovenijo kot odlično turistično destinacijo predstavila tudi na poslovno-investicijskem kongresu.

Poslovno-investicijski kongres v organizaciji Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, SPIRIT Slovenija, Nogometne zveze Slovenije ter ob podpori Slovenske turistične organizacije, Veleposlaništva Republike Slovenije v Nemčiji, Generalnega konzulata Republike Slovenije v Münchnu in Slovensko-nemške gospodarske zbornice velja za eno največjih slovensko-nemških poslovnih konferenc v zadnjem času. Povezuje vrhunski šport, posel, znanost in turizem ter krepi sodelovanje med slovenskimi in nemškimi partnerji. Na njem nove gospodarske in poslovne priložnosti na obeh tržiščih vzpostavljajo predstavniki preko 150 slovenskih in nemških podjetij, gospodarskih združenj ter institucij.

Med govorci na konferenci so med drugim predsednik Vlade RS dr. Robert Golob, minister za gospodarstvo, turizem in šport RS Matjaž Han, bavarski minister za gospodarstvo, deželni razvoj in energijo ter podpredsednik vlade Hubert Aiwanger, predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović ter Veleposlanica RS v Nemčiji dr. Ana Polak Petrič. Udeleženci kongresa imajo priložnost prisluhniti panelom o uspešnih partnerstvih, priložnostih in izzivih slovensko-nemškega poslovnega sodelovanja, avtomobilski industriji kot paradnem konju sodelovanja med državama ter prihodnosti sodelovanja med gospodarstvoma na področjih visokih tehnologij in inovacij.

Vodja predstavništva STO v Nemčiji Rebeka Kumer Bizjak je na dogodku predstavila Slovenijo kot eno najbolj zelenih, varnih in raznolikih držav na svetu z odlično srednjeevropsko lego. Slovenija ponuja aktivne in zdrave počitnice v naravi skozi vse leto, ponaša se z bogato kulturno in poslovno ponudbo, obenem pa je tudi vrhunska gastronomska destinacija. Kombinacija slovenskega karakterja in čudovite narave našo državo dela tudi športno velesilo, je poudarila: »Navdihnjeni z naravo in globalnimi priložnostmi Slovenci nenehno premikamo meje v športu, znanosti, podjetništvu in naprednih tehnologijah. Ni presenečenje, da je Slovenija vedno med državami z največ olimpijskimi medaljami na prebivalca. Naši športni junaki so naš navdih, saj navdušujejo z neverjetnimi športnimi dosežki in premikajo meje mogočega. Zato vas vabimo, da navijate za Slovenijo na letošnjem evropskem prvenstvu in odkrijete, kako vas lahko naša država navdihne.«

STO v luči nastopa slovenske izbrane vrste na evropskem nogometnem prvenstvu izvaja tudi številne druge promocijske in komunikacijske aktivnosti.

Foto: STA/Jure Makovec