Kranj, 18. september 2023 – Kranjsko podjetje Kontron je v petek, 15. septembra, dobilo novega glavnega direktorja. Nadzorni svet družbe Kontron je na septembrski seji na to mesto imenoval Jureta Fira. Tako bo poleg Roberta Kuzmiča, ki je na čelu podjetja od leta 2021, podjetje vodil še Jure Fir, sicer izvršni direktor poslovne enote (PE) Infrastrukturne rešitve.

Podjetje Kontron, d. o. o. s sedežem v Kranju je dobilo novega glavnega direktorja. Tako bosta podjetje še naprej vodila dva glavna direktorja. Poleg Roberta Kuzmiča bo to vlogo opravljal še Jure Fir, sicer izvršni direktor PE Infrastrukturne rešitve. Novi glavni direktor, Jure Fir, vodilno funkcijo prevzema z 20-letnimi izkušnjami na področju informacijskih rešitev, usmerjenega vodenja ekip in odličnim razumevanjem potreb slovenskih in tujih organizacij, ko gre za optimizacijo, digitalizacijo in realizacijo zahtevnih tehnoloških projektov. Leta 2021 je bil imenovan za člana uprave nekdanje družbe S&T Slovenija, po združitvi te družbe z nekdanjo družbo Iskratel pa je kot del poslovodstva na položaju izvršnega direktorja skrbel za področje infrastrukturnih rešitev. Jure Fir je na mestu glavnega direktorja nasledil dosedanjega glavnega direktorja Saša Bergerja, ki svojo poslovno pot nadaljuje v skupini Petrol.

»S trdim delom, znanjem, proaktivnostjo in odgovornostjo do trga, naših strank, partnerjev in zaposlenih gremo naprej – usmerjeno in fokusirano kot do sedaj. Moj cilj je, da skupaj tako kot ekipa in tudi kot podjetje s pravim pristopom, strokovnostjo in naprednimi rešitvami dosegamo uspeh in tako še nadgradimo že ustvarjeno zaupanje – naših strank, partnerjev, zaposlenih ter lastnikov. Aktiven in premišljen pristop ter trdo delo vedno prinesejo dober rezultat,« je ob nastopu nove funkcije povedal Fir. Spomnimo – slovensko podjetje Kontron, član avstrijske skupine Kontron AG, je z novim imenom in svežo celostno grafično podobo na trg stopilo 3. julija letos. Predtem je bilo največje slovensko IKT-podjetje poznano pod imenom S&T Iskratel; in sicer kot rezultat združitve dveh podjetij, nekdanjega S&T Slovenija in nekdanjega Iskratela.

Opis naslovne fotografije: Jure Fir (levo) in Robert Kuzmič (desno)