Sarajevo, 23. september 2022 - Od 3. do 5. novembra bo Sarajevo letos osrednja točka povezovanja in izmenjave znanj
komunikacijske industrije s poudarkom na področju odnosov z javnostmi. Svoje znanje in izkušnje bo udeležencem letošnje konference skozi 11 predavanj in 6 panelov predajalo kar 46 strokovnjakov z različnih področij iz 8 držav (Združeno kraljestvo, Turčija, Avstrija, Slovenija, Hrvaška, Srbija, Črna gora ter Bosna in Hercegovina).  

Svoj prihod so potrdili tudi g. Francis Ingham, generalni direktor PRCA (Public Relations Communication Agency), največjega svetovnega združenja za odnose z javnostmi, ki združuje več kot 48.000 članov z vseh celin, g. Omer Senguler, eden vodilnih strokovnjakov za brendiranje, g. Michael Sgiarovello, direktor komuniciranja Jugovzhodne Evrope za Henkel CEE in David Wilde, eden od 10 vodilnih svetovalcev za komunikacijske strategije javne uprave. O komunikaciji v javni upravi bosta govorila g. Dejan Miletić, direktor Nacionalne akademije za javno upravo Srbije in ga. Ermina Duraj, avtorica knjige: Odnosi z mediji v lokalni in regionalni samoupravi na Hrvaškem, nekdanja vodja službe za odnose z javnostmi in protokol Primorsko-goranske županije, danes vodja kabineta župana.  

„Letos smo se programsko osredotočili na domače in regionalne strokovnjake, na predavanja, primere iz prakse, nova znanja in dodatno motivacijo vsem, ki razumejo pomen in vlogo komuniciranja, a ne le v javni upravi, ampak tudi na drugih področjih. Brez transparentne komunikacije in dostopnosti ne moremo govoriti o  transparentnosti. Verjamemo, da se bodo na konferenci poleg strokovne javnosti na področju komunikacijskega menedžmenta prepoznali tudi vsi voditelji, ki upravljajo sisteme in razumejo, da se podoba ne kupuje, temveč se ustvarja z raznolikimi komunikacijskimi tehnikami in orodji za različne ciljne skupine. Danes se od voditeljev zahteva razumevanje osnov vsakega področja, da lažje sledijo njegovemu razvoju in ga bolje razumejo. Ne smemo pa pozabiti, da so odnosi z javnostmi funkcija upravljanja. Zahvaljujoč digitalni transformaciji, ki je postavila nove standarde v smislu komunikacije, se moramo za konkurenčnost nenehno izobraževati in učiti – tako tisti, ki smo tesno povezani s stroko, kot tisti, ki smo del procesa odločanja«, je ob predstavitvi letošnjega programa dejal Danijel Koletić, ustanovitelj Pro PR konference in predsednik organizacijskega odbora.  

Na letošnji konferenci bo skupaj šest panelov: Televizija v digitalni dobi, Digitalni izzivi v komuniciranju, Interno komuniciranje v času sprememb, Transformacija in komuniciranje. Še posebej zanimiva bosta dva panela, ki se prvič pojavljata na tovrstni konferenci: Kaj naročniki pričakujejo od agencije in Kaj agencije pričakujejo od naročnikov. Na vseh panelih sodelujejo vodilni domači strokovnjaki s praktičnimi izkušnjami, ki bodo s svojim znanjem odprli nekatera nova poglavja z namenom boljšega razumevanja pomena in učinkovitosti sprememb ter izmenjav znanja. Tako kot v preteklih letih tudi letos pričakujejo več kot 200 udeležencev, konferenco pa bo spremljalo več kot 30 predstavnikov medijskih hiš.  

Več informacij o programu najdete na uradni spletni strani konference