Skupina United Group, vodilni telekomunikacijski in medijski operater v jugovzhodni Evropi, je postala članica Zveze za odgovorno poslovanje (Responsible Business Alliance oziroma RBA). Gre za največjo svetovno panožno zvezo podjetij, ki si prizadevajo zagotoviti odgovorno poslovanje v globalnih dobavnih verigah.

United Group se pridružuje približno 500 drugim članom in posameznim pobudam zveze RBA, ki si z vpeljavo vodilnih etičnih standardov in praks prizadevajo izboljšati delovne in okoljske razmere ter poslovno uspešnost. Članice zveze RBA skupaj zaposlujejo 21 milijonov ljudi, letno pa ustvarijo 7,7 bilijona $ prihodkov.

Odgovorno pridobivanje virov in trajnostne prakse so v središču poslovne strategije skupine United Group. S pridružitvijo zvezi RBA se skupina United Group zavezuje, da bo pri svojem poslovanju spoštovala kodeks ravnanja ter skrbela, da se ga držijo tudi dobavitelji. Vse svoje dobavitelje dejavno spodbujamo, da v svojih dobavnih verigah ravnajo enako, prav tako pa bomo redno spremljali stanje, s čimer bomo zagotovili pozitivne spremembe.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Group, je ob tej priložnosti dejala: »Veseli me, da je skupina United Group postala članica Zveze za odgovorno poslovanje, in ponosna sem na naša obstoječa prizadevanja, ki nam omogočajo, da se pridružimo več sto podobno mislečim podjetjem v zvezi. Kodeks ravnanja za dobavitelje skupine United Group odraža načela zveze RBA in zagotavlja, da nam celotna dobavna veriga pomaga pri etičnem in odgovornem uresničevanju svetlejše in bolj trajnostne prihodnosti. Brez možnosti za povezovanje, ki jih prinaša naša panoga, bi bil razvoj naših gospodarstev in družb omejen. Zato smo odgovorni tako sebi kot svojim strankam, da stalno poslujemo v skladu z najvišjimi možnimi standardi.«

V Sloveniji v okviru United Group poslujejo družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, informativni spletni portal N1, televizija Sportklub, medijska hiša Adria Media ter platforma za e-poslovanje Shoppster.