SPIRIT Slovenija letos že šestič po vrsti organizira skupinsko sejemsko predstavitev slovenskih podjetij na sejmu Arab Health, ki se v ponedeljek prične v Dubaju v Združenih arabskih emiratih. Sejem velja za največji specializirani sejem medicinske opreme in pripomočkov, zdravil, zdravstvene oskrbe in storitev na arabskem polotoku. Na njem bo svoje storitve in izdelke na skupnem razstavnem prostoru predstavljalo tudi 13 slovenskih podjetij. Organizatorji sejma, ki je v zadnjih nekaj letih vse bolj trajnostno naravnan, letos napovedujejo več kot tri tisoč razstavljavcev iz 70 držav in pričakujejo več kot 50 tisoč obiskovalcev. Vse do marca pa bo sejem moč obiskati tudi preko virtualne platforme.

Arab Health, sejem s skoraj polstoletno tradicijo, predstavlja vodilno poslovno platformo zdravstvene oskrbe in nege na Bližnjem Vzhodu, njegov poglavitni namen pa je povezovanje proizvajalcev in ponudnikov zdravstvenih storitev z zdravstvenimi klinikami, dobavitelji in distributerji v tej regiji. Lani je 2828 razstavljavcev iz 70 držav na sejem privabilo več kot 53 tisoč obiskovalcev iz 184 dežel.

Rdeča nit letošnjega sejma bodo »Inovacije in trajnost v zdravstvu,« osrednja pozornost bo posvečena vsebinam kot so inovativni izdelki in rešitve v tej panogi, izzivi za prihodnost in vloga digitalne transformacije v zdravstveni oskrbi, veliko pozornosti pa bo letos posvečene tudi trajnostnemu razvoju same panoge. Kot pravijo organizatorji, je svetovna zdravstvena industrija skozi celotno pandemijo pokazala svojo odpornost in je še naprej gonilna sila svetovnega okrevanja. Sejem bo med 30. 1. in 2. 2. 2023 tako predstavljal najnovejšo tehnologijo in inovacije na področju potrošnega materiala, ortopedije, zdravstvenega varstva in splošnih storitev, slikanja, medicinskih pripomočkov, IT, dobrega počutja in preventive ter infrastrukture in finančnih sredstev.

SPIRIT Slovenija na pobudo slovenskih podjetij skupinski nastop na sejmu v Dubaju letos organizira že šestič zapovrstjo. Na skupnem razstavnem prostoru velikosti 180 m2 v hali Za'Abeel 1 - Z1 se bo predstavilo trinajst slovenskih podjetij: Caretronic, d. o. o., DAGRI inženiring, d. o. o., Domel, d. o. o.,  Essentia Pura, d. o. o., Iskra Medical d. o. o., Koval, d. o. o., Mediblink, d. o. o., Mediline, d. o. o., Mesi, d. o. o., Opikar, klimatizacija in čisti prostori, d. o. o., TIK, d. o. o., UVC Solutions, d. o. o. in VPD Bled, d. o. o.

Slovenski razstavljavci udeležbo na sejmu vidijo kot dobro priložnost za predstavitev svojih izdelkov in storitev, navezovanje poslovnih stikov s potencialnimi poslovnimi partnerji, obenem pa kot možnost pregleda najnovejših izdelkov in inovativnih tehnologij s področja zdravstvene oskrbe in trendov na tem področju.

Nina Puntarić, OPIKAR, d. o. o.: »Z nastopom na tem sejmu smo res zadovoljni, zato smo se odločili, da se ga bomo udeleževali vsako leto. Pričakujemo, da bo na letošnjem sejmu obiska vsaj toliko, kot prejšnja leta. Predstavili se bomo z vsemi tremi divizijami: strojno-instalacijska dela, čisti prostori in operacijske dvorane, intenzivna nega in healthcare sektor. Kot doslej bomo obiskovalce prepričevali z našimi prednostmi in gradili na zaupanju kupcev oziroma naročnikov. Nastop na Arab Health za nas zelo pomemben, saj so Arabci z našo tretjo divizijo, ki zajema healthcare sektor, izjemno zadovoljni in zainteresirani za sodelovanje. Pri tem bi izpostavila tudi zadovoljstvo z organizacijsko podporo SPIRIT Slovenija, njihova pomoč in podpora sta za nas vsekakor dobrodošli.«

Tatjana Smrekar, TIK; d. o. o.: »Sejemski nastop na Arab Health 2023 nam predstavlja pomembno »okno v svet«, na katerem se že tretje leto predstavljamo kot evropski proizvajalec medicinskih pripomočkov za enkratno uporabo, z več kot 70-letno tradicijo. Zavedamo se globalnega pomena samega sejma, ki nam ponuja priložnost za povečanje naše prepoznavnosti na teh trgih, od vzpostavljanja poslovnega razmerja z obstoječimi in potencialnimi kupci, krepitve konkurenčnosti, preko novih izvoznih možnosti, izmenjavi izkušenj in odkrivanju novih razvojnih trendov. Sejem bomo izkoristili za predstavitev novosti in krepitev ugleda naših inovativnih urinskih katetrov blagovne znamke greencath® brez vsebnosti PVC ter izkoristili priložnost za predstavitev in promocijo izdelkov. Izpostavili bomo tudi pomen slogana »Knowledge for life since 1951«, ki povzema našo dolgoletno tradicijo razvoja in proizvodnje medicinskih pripomočkov za enkratno uporabo. SPIRIT Slovenija je z organizacijo in sofinanciranjem skupnega slovenskega sejemskega nastopa zagotovo pripomogel k odločitvi, da na sejmu sodelujemo aktivno, kot razstavljavec. Tovrstno podporo slovenskemu gospodarstvu zelo cenimo in si v prihodnje želimo še več takšnih, skupinskih aktivnosti, tudi morda na največjem evropskem sejmu medicinskih pripomočkov Medica, ki se vsako leto v novembru odvija v Düsseldorfu.«

Celotna predstavitev slovenskih podjetij na sejmu Arab Health bo potekala pod sloganom komunikacijske kampanje za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini I feel Slovenia. Green. Creative. Smart., ki jo že od leta 2019 vodi SPIRIT Slovenija.

V letošnjem letu SPIRIT Slovenija skupaj organizira 8 skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini, in sicer poleg sejma ARAB Health še na mednarodnem sejmu obrambne industrije IDEX v Abu Dabiju (20. – 24. 2. 2023), vodilnem svetovnem sejmu s področja logistike in spremljajočih dejavnosti Transport Logistic v Münchnu (9. - 12. 5. 2023), mednarodnem sejmu gozdarstva in lesne industrije LIGNA v Hannovru (15. do 19. 5. 2023), mednarodnem strokovnem sejmu s področja ulitkov Newcast v Düsseldorfu (12. - 16. 6. 2023), največjem svetovnem sejmu kolesarstva EUROBIKE v Frankfurtu (12. – 16. 6. 2023), mednarodnem prehrambnem sejmu Anuga v Kölnu (7. – 11- 2023) in mednarodnem sejmu pekarske industrije in slaščičarstva IBA v Münchnu (22. – 26. 10. 2023).

Več o sejmu: https://www.arabhealthonline.com/

Foto: SPIRIT Slovenija in www.arabhealthonline.com