Vabimo vas, da se nam pridružite na 6. konferenci o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva, ki bo v ponedeljek, 3. 6. 2024 v Mariboru. Spoštovani in spoštovane, ni več dvoma, da smo vstopili v obdobje večjih gospodarskih sprememb v svetovni ekonomiji. To nam odpira celo vrsto nevarnosti, pa hkrati tudi priložnosti. Od naše družbene in gospodarske miselnosti je odvisno, kako se bomo na te spremembe prilagodili. Ali bomo znali to obdobje velikih sprememb izkoristiti na način, da bomo napredovali po lestvici navzgor proti zmagovalcem ali pa bomo zaradi velikih sprememb, ki jih kot družba ne bomo znali amortizirati, nazadovali med poražence.

Na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport so oblikovali vizijo za razvoj našega gospodarstva, da bi se naše gospodarstvo iz kompetentnega dobavitelja razvilo v inovativnega in trajnostnega razvojnika. Prepričani smo, da ima slovensko gospodarstvo vse potrebne kompetence za ta korak, potreben je le ustrezen ekosistem, ki bo na tej poti vodil in pomagal. Na ministrstvu za ta namen v okviru Akcijskega načrta za povečanje konkurenčnosti slovenskega gospodarstva snujejo številne ukrepe, ki se osredotočajo okrog treh stebrov in to so:
• nadgradnja in dekarbonizacija obstoječih industrij,
• novi produkti in nove industrije, kjer je fokus na startup in scaleup podjetjih in
• ustvarjanje pogojev za večjo privlačnosti Slovenije za globalna inovativna podjetja.

Več o tej viziji boste lahko slišali na prihajajočem dogodku Slovenski globalni forum, (6. Konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva), ki bo v ponedeljek, 3. 6. 2024 v Mariboru. Ministrstvo s Slovenskim globalnim forumom gradi močan globalni ekosistem gospodarstva ter povezuje podjetja, gospodarsko diplomacijo, slovenske poslovne klub po svetu in podporne mehanizme države. Prisluhnili boste lahko uspešnim slovenskim podjetnikom in menedžerjem, z nami pa bo tudi več kot 25 predstavnikov različnih držav ter predstavnikov podpornih institucij (GZS, OZS, SPIRIT, SPS, SID Banka). Slovenski globalni forum bosta odprla minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han ter ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon.

Udeležba je brezplačna. Prosimo, da svojo udeležbo potrdite na spletni strani www.sgf.si

Vljudno vabljeni!