Gornja Radgona, 22. maj 2024: Združenje vinorodna Štajerska vabi na tretji letni mednarodni salon, kjer bodo prisotni vinski pisci in kritiki iz osmih držav, pod naslovom Spoznaj vinorodni okoliš Štajerska Slovenija. Osrednja tema bodo penine, ki se lahko pohvalijo z dolgoletno tradicijo in vse večjo priljubljenostjo. Na dogodku se bo predstavilo 20 vinarjev.

Letošnja tema dogodka, ki bo potekal v Gornji Radgoni, so penine. Te, poleg svoje več kot 170 letne tradicije, namreč opozarjajo nase tudi v sklopu svetovno najpomembnejšega vinskega ocenjevanja, londonskega Decanter World Wine Awards. Lani je bila od 27 nagrajenih slovenskih penin, polovica (13) iz Štajerske. Na salonu se bodo predstavili vinarji, združeni v Združenje vinorodna Štajerska, katerega cilj je postaviti Štajersko na svetovni vinski zemljevid.

Del programa bo mojstrska delavnica Roberta Gorjaka, mednarodno uveljavljenega in enega vodilnih slovenskih vinskih profesionalcev, in Françoisa Bottona, enologa iz francoske Šampanje. Posebna atrakcija bo doživetje v temi, torej degustacija prvega penečega vina na svetu, proizvedenega v popolni temi - Untouched by Light, Radgonske gorice.

Več informacij: https://vinorodna-stajerska.si/spoznaj-vinorodni-okolis-stajerska-slovenija/

Foto: Radgonske gorice