17. novembra je sedem ljubljanskih kreativnih studijev in agencij odprlo svoja vrata za študente in vse, ki jih zanima oglaševalska panoga. Prvi dan odprtih vrat se lahko pohvali s sodelovanjem sedmih agencij, 14 izvedenimi predavanji, več kot 25 predavatelji, 125 udeleženci predavanj ter donacijo v višini 375 evrov. Po celem dnevu predavanj in spoznavanj agencij je sledila zabava v Moderni galeriji, kjer so agencije mlajšim generacijam predstavila, kako se zabava na legendarnih oglaševalskih zabavah.

Agencija 101, Art Rebel 9, DROM, Innovatif, Pristop, Publicis Groupe in Shift so po zaključenem prvem dnevu odprtih vrat skupaj povedali: »S prvo izdajo DOSA smo zadovoljni, zanimanje študentov in mladih nas je presenetilo, super je bilo videti toliko energije na enem mestu. Pod črto lahko rečemo, da smo izvedli uspešen prvi dan odprtih vrat, naslednje leto ponovno odpiramo vrata in upamo, da se nam pridružijo še preostale agencije. Za prihodnost oglaševalske in kreativne panoge se nam po številčni udeležbi zagotovo ni treba bati.«

T. i. DOSA (dan odprtih vrat slovenskih agencij) je letos potekala prvič, na njej pa so sodelovale Agencija 101, Art Rebel 9, DROM, Innovatif, Pristop, Publicis Groupe in Shift. Vsa predavanja in delavnice so potekale v prostorih agencij, vstopnina pa je bila simbolična - 3 evre, zbrani izkupiček od prodaje vstopnic so agencije namenile Kraljem ulice.