Ljubljana, 21. september 2023 - SPAR Slovenija je danes ob 9. uri na Tržaški cesti 54 v Ljubljani odprl svojo novo trgovino. Ob otvoritvi bo podjetje trem lokalnim organizacijam doniralo skupaj 3.000 evrov. Kupci lahko z žetoni v trgovini glasujejo za višino donacije, ki jo bo prejelo vsako izmed predlaganih društev. Izbirajo lahko med Prostovoljnim gasilskim društvom Vič,  Mladinskim domom Malči Beličeve ter Društvom invalidov Ljubljana Vič-Rudnik.

Nov supermarket ima moderno podobo ter sodobni ambient za nakupovalno izkušnjo po najnovejših smernicah. Gradnja je potekala z mislijo na varovanje okolja, saj so v trgovino uvedli številne energetsko varčne rešitve. Investitor in najemodajalec je podjetje Projekt Tržaška d.o.o., ki je v sodelovanju z gradbenim podjetjem GP Drava d.o.o v enem letu opremilo in postavilo novo trgovino. Celotna investicija podjetja SPAR Slovenija v opremo trgovine je znašala nekaj manj kot 1,4 mio evrov. Nova trgovina SPAR se razteza na skupno 1.139 kvadratnih metrov površine, zanimiva pa je tudi njena zunanja podoba, saj ima moderno fasado iz keramike, ki ponazarja izgled opek. Brezplačno parkiranje je omogočeno v kletni etaži, kjer je prostor za 47 vozil, za prijetno nakupovanje in zadovoljstvo kupcev skrbi uigrana ekipa 21 sodelavcev, zaposlena za polni delovni čas.

V notranjosti trgovine se nahaja Sparova tržnica z bogato ponudbo sezonskega sadja in zelenjave, kjer pomembno mesto zavzemajo izdelki slovenskih pridelovalcev. Velik poudarek je na ponudbi dnevno svežih in v trgovini pripravljenih jedi Spar TO GO, med katerimi kupci najdejo pice, francosko pecivo, bureke, raznovrstne sendviče in solate, za poobedek pa sladice in pripravljene mešanice svežega sadja. Manjka tudi ne pečeno meso, ocvrta zelenjava in mesne jedi, narastki in lazanje ter sveže pečene dobrote z žara. Kruh in pekovsko pecivo si bodo obiskovalci nove trgovine lahko izbrali sami na samopostrežnem oddelku, zraven pa jih bodo zaposleni postregli in jim svetovali na oddelku mesnice, ribarnice in delikatese. Vsem, ki želijo opraviti hiter nakup, bodo na voljo tudi štiri samopostrežne blagajne. 

Nova trgovina SPAR na Tržaški cesti združuje številne trajnostne rešitve in elemente moderne gradnje, ki so značilne za trgovine SPAR po vsej Sloveniji. Za osvetlitev skrbi varčna LED razsvetljava, za ogrevanje, hlajenje in segrevanje sanitarne vode pa se uporablja odpadna toplota iz novega Sistema Carrier, ki uporablja 100 % naravni plin CO2. Sistem je postal stalnica v vseh novih trgovinah SPAR, saj za svoje delovanje ne uporablja klasičnih energentov in je posledično okolju prijaznejši. V trgovini je med drugim omogočeno tudi zbiranje povratne steklene embalaže v avtomatih Tomra, s katerim lahko kupci podprejo krožno gospodarstvo.

Odprtje nove trgovine SPAR je glavni izvršni direktor David Kovačič pospremil z besedami: »Na Tržaški cesti smo odprli novo trgovino, ki sledi sodobnim nakupovalnim standardom, in prepričani smo, da bo zadovoljila želje ter potrebe prebivalcev tega dela Ljubljane. V skladu s sodobnimi smernicami gradnje naših novih trgovin smo uvedli tudi številne okolju prijazne rešitve, ponudba pa je prilagojena mestnemu načinu življenja.«

Otvoritev trgovine je SPAR popestril z glasovanjem kupcev o višini donacije in jo bo razdelil med Prostovoljno gasilsko društvo Vič, ki bo denar namenilo za nakup in posodobitev skupne zaščitne in reševalne opreme, med Mladinski dom Malči Beličeve, ki bo denar porabilo za nakup šolskih potrebščin, didaktičnih pripomočkov, družabnih iger in literature, ter Društvo invalidov Ljubljana Vič-Rudnik, ki bo z donacijo pomagalo članom, ki so jih prizadele poplave.

Ob otvoritvi nove trgovine SPAR Tržaška so pripravili tudi slovesnost z uradnim prerezom traku. Za vse obiskovalce in mimoidoče je organiziran zabavni program z DJ-jem, ki se je pričel ob 9. uri. Zbrani bodo lahko uživali v brezplačnih degustacijah in sodelovali v nagradnih igrah, postavljen pa bo tudi napihljiv grad za zabavo najmlajših. Od 15. ure dalje bo sledil program za otroke: igriva košarka z nagradami in nastop mini DJ akademije.

DELOVNI ČAS SUPERMARKETA SPAR TRŽAŠKA: PON – SOB: 8:00 – 20:00