Pred nami je čas dopustov in z njim sproščeno uživanje na izbrani destinaciji. Za res brezskrben dopust so poskrbeli v podjetju Softnet s spletno televizijo Predvajaj.si. Ena izmed stvari, ki nam na dopustu lahko prekriža načrte je, da zamudimo oddajo ali tekmo, ki bi si jo res želeli ogledati, ugotavlja Andrej Boštjančič direktor podjetij Softnet in Omrežje. Zato so poskrbeli, da se to ne bo zgodilo. Podjetje z informacijskimi in telekomunikacijskimi rešitvami sicer letos beleži 25-letnico delovanja, deluje pa v 16 državah in ves čas preseneča z novostmi.

Aktualna novost, ki jo omogočate, je spletna televizija Predvajaj.si. V čem je posebna?
Vsebuje več kot 100 televizijskih programov, 94 radijskih postaj in športne postaje. Smo edini, ki imamo v shemi popolnoma vse športne programe. Uporabnikom poleg tega omogočamo 7-dnevni časovni zamik. Ogled spletne televizije je mogoč v vseh državah Evropske unije. Tako imate svojo najljubšo televizijsko vsebino, oddajo ali športno tekmo na dosegu roke tudi na oddihu.

Kaj vse so prednosti spletne televizije?
Za vse nove naročnike je uporaba prve 3 mesece brezplačna. Z eno samo naročnino lahko kar iz treh naprav hkrati spremljate televizijske programe: prek pametnih mobilnih telefonov, tablic, računalnika in televizije. Predvajaj.si je na voljo prav vsakomur, saj je mogoče paket prilagoditi potrebam posameznika. Aplikacijo Predvajaj.si pa si lahko enostavno prenesete na Google Play, v Apple Store trgovini oziroma v Huawei Gallery App. TV pa lahko enostavno spremljate tudi prek spletne strani Predvajaj.si, LG smart TV, Samsung smart TV, Hisense TV, Amazon Fire TV in seveda prek vseh TV z Android operacijskim sistemom.

Vseskozi rastete in se širite. Kakšni so načrti za prihodnje?
Imamo še ogromno načrtov, ambicij, novih idej in planov, še posebej po širitvi v Azijo. V Afriki smo opazili izredno hitro digitalizacijo družbe – od mobilnega plačevanja do ostalih spletnih storitev. Zato smo se odločili, da največji potencial za širitev predstavlja afriški kontinent. Veliko podjetij se namreč širi ravno tja in ta podjetja so v večji meri že naše stranke.

Ker ste prisotni v res veliko državah, se spopadate tudi z vprašanjem kadra in zaposlovanja po celem svetu.
V času koronavirusa smo rešitev našli v zaposlovanju na daljavo. Skoraj 10 ljudi smo zaposlili preko spletnih aplikacij, in sicer prek Skypa in Zooma. Človeku, ki ga vidiš prek ekrana, zaupaš na daljavo, ga zaposliš, uvajaš, izobražuješ ter mu daš pooblastila in naloge. Zaenkrat imamo s takšnim načinom zaposlovanja presenetljivo zelo pozitivne izkušnje. Sedaj, ko se je situacija umirila, pa nas čaka veliko zaposlovanja v Vietnamu in na Filipinih, kjer je tudi veliko kadra. V zadnjih letih smo sicer precej povečali število zaposlenih. Tako je sedaj v vseh podjetjih v skupini Softnet zaposlenih že skoraj 100.

Kaj vam je prinesla širitev v Azijo?
S to širitvijo smo prišli do globalnih projektov, ki nekajkrat presegajo zahtevnost regionalnih. Pri tem smo se ogromno naučili in nabrali dragocene izkušnje za prihodnje delovanje. V vseh teh časih se je potreba po telekomunikacijskih storitvah povečevala, rasla je tudi zahtevnost in kompleksnost. Že zgodaj smo začeli graditi svoje optično omrežje. Tako imamo lastno optično omrežje ne samo v Sloveniji, ampak v vseh večjih mestih nekdanje skupne države. S tem smo postali zelo pomemben igralec na trgu storitev za podjetja v regiji.

Kakšne storitve vse ponujate?
Tudi največjim podjetjem zagotovimo celostne telekomunikacijske storitve, ki so v celoti prilagojene potrebam posameznega podjetja. Strankam nudimo vso podporo na enem mestu, smo hitro odzivni in prilagodljivi. Omrežje pa fizičnim uporabnikom nudi vse storitve, ki jih današnji naročnik potrebuje doma. Med drugim dostop do spleta, fiksna in mobilna telefonija ter TV. Za svoje stranke imamo pestro ponudbo televizijskih programov in zanimive internetne pakete za vsakdanje brskanje po spletu.

Intervju je pripravila Karin Lisjak.

Foto: Barbara Reya