Kako združiti nakupovanje, ohladitev in sprostitev? V vročih poletnih dneh je še bolj pomembno, da lahko vse opravke uredimo na enem mestu, se ob tem ohladimo in zabavamo. Naše največje nakupovalno središče Citypark je odlična izbira za vse to. »Citypark predstavlja odličen prostor za nakupe, druženje in še kako dobrodošlo poletno osvežitev. Naj bo to s sladoledom, osvežilno pijačo ali v klimatsko ohlajenih prostorih z do 100-odstotnim dovajanjem svežega zraka. Najmlajše pa čaka tudi adrenalinska atrakcija – bungee trampolin,« še dodaja center manager Cityparka Andrej Ropret.

Poleti se obiskovalci k vam pridejo tudi ohladiti.
Drži, imamo moderne klimatske naprave z optimizacijo porabe električne energije. Zato se obiskovalci v naših prostorih lahko prijetno ohladijo tudi v najbolj vročih dneh. V središče dovajamo tudi svež zrak, ki je pred ohladitvijo ustrezno filtriran, kar je še posebej pomembno tudi za alergike. Poleg tega je pred nakupovalnim središčem tudi Cityoaza – prijeten kotiček s stoli v senci dreves, kjer lahko vsak posedi in uživa na svežem zraku.

Opazili smo, da vas obišče tudi veliko tujcev?
V času dopustov tudi mnogi tujci obiščejo Citypark in dneve preživijo pri nas. Všeč jim je, da imajo vse na enem mestu, od restavracij in trgovin, s številnimi znanimi blagovnimi znamkami, dve igrišči za otroke, sodoben videz in popoln prostor za ohladitev. Steklena streha pri Primarku nudi obilo naravne svetlobe in da prijeten občutek domačnosti.

Citypark je že od nekdaj znan po številnih dogodkih skozi vse leto. Čez 230 na leto jih imate. Kaj lahko pričakujejo sedaj v drugem mesecu počitnic?
Res imamo vse leto dogodke. Pred dnevi smo obiskovalce razvajali s kuponi za brezplačni sladoled. Popestritev je tudi Cityoaza, prijeten kotiček pred nakupovalnim središčem, kjer lahko v senci dreves posedite na svežem zraku. Najmlajši se lahko zabavajo na bungee trampolinu na prireditvenem prostoru pred Intersparom, kar bo odprto vse do sobote, 20. avgusta.  Na njem lahko izvajate salte, varne trike in skoke do kar 7 metrov višine. Po nakupovalnem središču je pred zaključkom šolskega leta vozil tudi vlakec Mini Express. Lokomotiva s tremi vagoni je bila atrakcija tako za otroke kot tudi odrasle. Pomembno nam je, da obiskovalcem res popestrimo obisk nakupovalnega središča. Ne pridejo samo nakupovat, lahko se okrepčajo v restavracijah in lokalih ali uživajo v raznih aktivnostih, ki jih pripravljamo. Sezonsko organiziramo različne tematske razstave, tako da so se obiskovalci lahko tudi izobražujejo in kulturno udejstvujejo.

Ljudje se radi vračajo v Citypark. Kakšen je recept?
Predvsem jim je všeč, da imajo vse na enem mestu, saj jih poleg ogromne izbire trgovin najprestižnejših blagovnih znamk čakajo tudi lokali in restavracije, kjer se lahko osvežijo s hladno pijačo ali si privoščijo okusen obrok. Pogosto se za srečanje dogovorijo v nakupovalnem središču in to je tisto, kar šteje. Druženje in kakovostno preživljanje prostega časa z nam ljubimi osebami.

Intervju je pripravila Karin Lisjak

Foto: Alen Karupović