Kako na enem mestu združiti okusno kulinariko in vrhunsko postrežbo z rustikalnim ambientom ter moderno arhitekturo, vse skupaj pa začiniti z živahno glasbo, obsežnim prostorom za druženje in cenovno dostopnostjo? Odgovor imajo definitivno v restavraciji Divino v BTC-ju, kjer na enem mestu nudijo prostor za sprostitev, zabavo, izobraževanja in poslovna srečanja. Kako jim to uspe, nam je v nadaljevanju povedala direktorica skupine Dulcis Gourmet Ksenja Vrban, ki pravi, da je sicer slišati nemogoče, vendar ni.

Restavracija Divino se ponaša z 11-letno tradicijo in zelo okusno hrano. Najbolj ste poznani po mediteranskih specialitetah. Kako vam uspeva vašim gostom vedno znova pričarati kulinarično izkušnjo na tako visokem nivoju?
Res je, da smo najbolj ponosni na naše mediteranske in briške specialitete, vendar je pri nas možno dobiti tudi veganske, mesne in morske jedi, testenine, rižote in pice. Bistvenega pomena za kakovostno restavracijo je, da so kuharji res dobro poučeni in imajo redna izobraževanja. Pri nas skrbimo, da so znanje in veščine naših kuharskih mojstrov nenehno nadgrajevani s strani najboljših italijanskih kuharjev. Zavedamo se pomena vložka v takšne kompetence. To je naš recept za kakovostno kulinarično ponudbo. Kljub temu, da smo s ponudbo na visokem nivoju, pa še vedno ostajamo cenovno dostopni. Menim, da je to odlika, zaradi katere se gostje vedno znova zadovoljni vračajo.

Vaša prednost je tudi v tem, da imate na razpolago kar veliko prostora. Namreč restavracija se razprostira v dveh nadstropjih, imate zunanjo teraso, notranji prostor ponujate pa še konferenčno dvorano. Kakšne so možnosti najema pri vas?
Na enem mestu nudimo vse. Prostor za poslovna srečanja s svežo kulinariko in pestro ponudbo, ki zadovolji tako preproste kot tudi zahtevne goste. Naša prednost je tudi dostopna lokacija ob avtocesti in veliko število parkirnih mest. Pri nas so možne organizacije team buildingov, poslovnih konferenc, rojstnodnevnih praznovanj ter dogodkov z zaključeno družbo. V primeru, da je število oseb manjše od 25 vam lahko zasebnost zagotovimo v prav posebej, za druženja namenjeni, tako imenovani rdeči sobi, ki služi za dogodke zaprtega tipa. V sodelovanju z BTC-jem imamo tudi konferenčno dvorano za več kot 200 ljudi. Opremljena je z najsodobnejšo digitalno in audio opremo. Za večjo kapaciteto ljudi imamo na samem vrhu restavracije na voljo razkošno zeleno teraso, ki sprejme najmanj 1000 gostov. Njena prednost je čudovit razgled na okolico BTC-ja in odprt zračen ambient.

Pred dnevi ste imeli zelo zanimiv dogodek za eno od slovenskih podjetij. Imenoval se je 100 hamburgerjev, 100 gin tonikov in 100 sladic. Iz kje izvira ideja za ime?
Zares se trudimo, da so dogodki pri nas izvirni in drugačni. Slednji je bil organiziran v sodelovanju s podjetjem, ki je želelo, da se njihovi zaposleni po službeni prezentaciji tudi malo podružijo. Nad organizacijo so bili preprosto navdušeni.

V vaših prostorih imate zelo veliko število fotografij z raznimi slavnimi osebami. Kako jih po vašem mnenju pot zanese ravno v vašo restavracijo?
Ralf Schumacher, Luka Dončič, Tina Maze, Martin Strel, Edin Džeko, Jan Plestenjak in Dejan Zavec so imena, ki so prepoznali našo kakovost. Nekateri se pri nas udeležijo dogodkov, drugi pri nas nastopajo, mnogi pa so si preprosto našo restavracijo izbrali za svojo in seveda nam je to v ponos ter jih z veseljem postrežemo.

V današnjem času je catering ponudnikov zares veliko. Kako vam uspeva, da imate tudi v tej panogi toliko dela?
Naš catering se ponaša z izredno okusnostjo, trudimo pa se, da so naši izdelki ne samo raj za za brbončice, ampak tudi paša za oči.  Zavedamo se namreč, da je izgled hrane izrednega pomena in nenehno stremimo k zadovoljstvu naših strank. Prizadevamo si, da je naša ponudba jedi in sladic zares okusna, izvirna in kreativna, postavitev ter izvedba pa dovršena in na visokem nivoju.

Še ena od vaših posebnosti je penina Mare Santo, ki ste je predstavili tudi na Expu v Dubaju. Kako vam je uspelo z njo osvojiti azijski trg?
To je penina, ki dozori v morju. Ponaša se s kar 25-letno tradicijo, ki jo je začel že moj oče. Proizvajamo jo iz vinskih sort rebula in chardonnay iz Goriških Brd. Najprej se 18 mesecev stara v kleti, nato pa jo za dodatnih 18 mesecev potopimo v slovensko morje, kjer še dodatno zori v morskih globinah. Njena posebnost je tudi, da skozi zamašek vstopajo morski minerali. Tako dobimo izredno sveže in lahko peneče vino s posebnimi minerali. Veseli pa smo, da je penina postala tudi svetovno prepoznana, saj smo z njo osvojili tudi azijski trg.

Ena od odlik omenjene penine je tudi izredna estetska dovršenost in unikatnost steklenice. Bi jo lahko opisali?
Drži. Lastnost, ki dela penino še privlačnejšo, je unikatna steklenica. V času, ko penina zori v morju, se na površino steklenice naselijo morske školjke, polžki pa puščajo sledi, kar ji da rustikalen in zanimiv končni izgled. Posledično nekateri kupijo naš izdelek v dekorativne namene, lahko pa je tudi čudovito darilo. Marsikdo si steklenico shrani za vazo.

Intervju je pripravila Daša Lazar