Naše največje nakupovalno središče Citypark, ki je letos praznovalo 19. rojstni dan, nenehno skrbi za pestro dogajanje, trajnostni razvoj in širjenje poslovalnic. Kaj vse so letos pripravili, kako je voditi največje nakupovalno središče v Sloveniji in kaj pripravljajo v prihodnje, nam je v pogovoru zaupal center manager Cityparka Andrej Ropret, ki je ob enem tudi vrhunski športnik.

V Cityparku ste vedno prvi pri novostih. V letošnjem letu se je odprlo kar nekaj novih poslovalnic in tudi nova kavarna. Kaj bi še izpostavili?

Ponosen sem, da so novosti pri nas stalnica in da jih ljudje z veseljem sprejmejo. V letošnjem letu smo tako predstavili prenovljeno Telekomovo prodajno mesto, novo modno trgovino Varteks, trgovino za male živali Premium Pet, največjo in najsodobnejšo modno in športno trgovino BUZZ ter kavarno Teta Frida, kjer so na voljo resnično okusne in naravne sladke dobrote.

Med drugim ste tudi zelo trajnostno usmerjeni, saj ste letos na tem področju predstavili kar tri projekte.

Drži, v Cityparku se trudimo skrbeti za čistejše okolje, zato smo letos odprli kar 10 e-polnilnic za električna vozila in novo kolesarnico, kjer je na voljo kar 106 parkirnih mest. Za naše štirinožne pasje prijatelje pa sedaj pred središčem stoji tudi prva pametna pasja uta v Sloveniji in na sploh v Srednji Evropi, kjer psi lahko počakajo na svoje lastnike med nakupovanjem.

Naše največje nakupovalno središče slovi tudi po pestrem dogajanju čez celo leto. Strelski poligon Citystrel je bil prava atrakcija.

Res je. Zabavna atrakcija Citystrel je navdušila tako mlade kot tudi njihove starše. V streljanju z lokom in puščicami so se v skupinah med seboj pomerjale družine, prijatelji pa tudi znani Slovenci in odzivi so bili resnično odlični. Prava poletna pustolovščina na strehi naše parkirne hiše.

Obiskovalci so navdušeni, da se v našem največjem nakupovalnem središču ves čas nekaj dogaja. Ne samo nakupovanje ali obisk restavracij, vedno poskrbite tudi za veličastne okrasitve.

Letos smo naše središče polepšali s fascinantno novo steno, ki so jo ustvarili študentje Naravoslovno-tehnične fakultete. Obenem smo za obiskovalce pripravili tudi več razstav, med drugim razstavo dresov najboljših nogometašev sveta ter fotografije ob materinskem dnevu. Redno skrbimo tudi za nagradne igre, kupončke in knjižice s številnimi ugodnostmi za naše obiskovalce. Tudi na pustovanje nismo pozabili. Letos smo pripravili prilagojen, a zato za obiskovalce nič manj bogat program. V teh vročih poletnih mesecih pa vam zagotavljamo ohlajeno ozračje, saj smo nedavno prenovili hladilno napravo, tako da je obisk trgovin in kavarn tudi v poletnih mesecih prijeten. Naj še omenim, da se v Cityparku resnično trudimo zagotoviti najboljše pogoje za varno nakupovanje, zato sledimo najvišjim higienskim in varnostim standardom, za kar smo bili s strani avstrijske inšpekcijske družbe nagrajeni s TÜV-AUSTRIA certifikatom za higienski management.

Citypark je sicer letos praznoval 19. rojstni dan. Kaj to pomeni za vas kot center managerja središča in kaj za Citypark?

Zelo sem ponosen, da smo že 19 let tako uspešni in priljubljeni med obiskovalci. Za njih in zaradi njih se trudimo, da stalno pripravljamo novosti, širimo svoje poslovalnice, obenem pa skrbimo tudi za pestro dogajanje in okrasitev Cityparka letnim časom primerno. Vsekakor stalno delamo na tem, da se obiskovalci pri nas počutijo prijetno, varno in da se radi vračajo k nam.

Vi ste tudi svetovni podprvak v potapljanju na vdih. Kako je voditi največje nakupovalno središče kot vrhunski športnik?

Pomembna je osredotočenost, disciplina in da stvari delaš rad, s srcem, pozitivno energijo. Sam obožujem svoj poklic, rad imam tudi šport, zato mi ni težko zjutraj pred službo vstati, opraviti trening in se potem odpeljati v Citypark. Šport ti da pomembne veščine za posel, še posebej potapljanje, ki je eden najzahtevnejših. Pod vodo zdržati skoraj 10 minut ni enostavno, saj je pomembna mirna glava. To mi zelo pomaga tudi pri poslu, kjer se znam umiriti in preudarno premisliti, kako se soočiti z izzivi, ki sem jih deležen vsak dan.

Kakšni so cilji za naprej? Kaj vse v Cityparku še pripravljate za obiskovalce?

Prepričan sem, da bomo še naprej delovali z istim tempom kot do sedaj. To pomeni, da bodo na sporedu nenehne novosti in seveda tudi različna doživetja ob nakupovanju. Zagotovo lahko v prihodnje pričakujete še kakšno novo poslovalnico, novo blagovno znamko, bogate nagradne igre, dneve popustov, skratka dogajanje pri nas je vedno pestro. V Cityparku se resnično trudimo slediti našemu sloganu in prav vsakemu obiskovalcu polepšati dan.

Intervju je pripravil Sašo Avramovič