Adria Airways je vodilni regionalni prevoznik, ki Slovenijo povezuje z večino evropskih mest, pri čemer odlično povezanost zagotavlja predvsem z zahodnim in jugovzhodnim delom Evrope. V njihovem delu se odraža bogata tradicija in izkušnje, saj ljudem omogočajo odkrivanja različnih koncev sveta že 55 let.

V zadnjem obdobju uspešno uresničujejo številne nove izzive, med katerimi glavni cilj ostaja, da potnikom ponudijo karseda najbolj priročno in udobno potovalno izkušnjo. Njihov trud prepoznavajo tudi potniki, katerih število je trenutno za 11 odstotkov višje kot v istem obdobju lani. Več o novih prilagoditvah in izboljšanju storitev pa smo se pogovarjali z direktorjem družbe, dr. Arnom Schusterjem, ki mu je Slovenija postala drugi dom.

Gospod Schuster, zadnje leto dni je bilo za Adrio Airways polno izzivov. Veliko je bilo storjenega predvsem na izboljšanju storitev za vaše potnike, katerim želite ponuditi čimbolj priročno in udobno potovalno izkušnjo. Katere pomembne prilagoditve, ki ste jih realizirali, bi izpostavili?

V Adrii Airways smo v preteklem letu uvedli več ključnih sprememb ne samo v storitvah za potnike, ampak tudi v mreži in urniku letenja. Tako smo povečali število tedenskih povezav na posameznih destinacijah in občutno skrajšali čakalni čas med povezovalnimi leti med Balkanom in evropskimi mesti. Po novem se je torej čas za prestop med leti do balkanskih destinacij skrajšal z dveh ur na manj kot eno uro.

Vašim potnikom se resnično trudite približati in poenostaviti celotno potovalno izkušnjo, med drugim tudi s tem, da lahko 'check-in' opravijo kar iz domačega fotelja.

Tako je. Kot že rečeno, smo v zadnjem obdobju veliko naredili prav na izboljšanju celotne potovalne izkušnje in temu, da naši potniki potujejo čim bolj udobno in da za svoja potovanja porabijo čim manj časa. Ena od pomembnih novosti je ta, da jim poleg pomoči prek telefona omogočamo tudi spletno prijavo na let in možnost mobilnega oziroma vstopnega kupona. To pomeni, da lahko naši potniki 'check-in' opravijo kar iz domače pisarne oziroma doma. Prek različnih kanalov potnike obveščamo tudi o vseh pomembnih informacijah o samih letih, kot so časi trajanja, zamude, spremembe sedežev in podobno. Če vse našteto povežemo v celoto, menim, da resnično lahko govorimo o zadostni količini udobnosti.

Na uvedbo sprememb so se pozitivno odzvali tudi vaši potniki, saj je Adria v prvih mesecih letošnjega leta prepeljala za osem odstotkov več potnikov kot v enakem obdobju lani. Kot kaže, se potniki za določenega letalskega prevoznika ne odločajo zgolj na podlagi ugodnih cen letalskih vozovnic, ampak pomembno vlogo odigrajo tudi drugi kriteriji. Na podlagi česa vse potniki po vašem mnenju na koncu sprejmejo končno odločitev?

Potniki se za določenega letalskega prevoznika odločijo na podlagi različnih dejavnikov – dobre povezljivosti, dostopnosti, priročnosti, varnosti, zanesljivosti, kakovosti storitev in tudi ugodnih cen vozovnic. Kateri od teh je najbolj pomemben, pa je seveda odvisno od posameznega potnika. V Adrii zelo močno verjamemo, da našim potnikom vse našteto zagotavljamo tudi sami. Vedno znova dobivamo tudi pozitivne odzive naših zadovoljnih potnikov, ki cenijo naš trud na tem področju. Pri tem pa si ne dopustimo zaspati na lovorikah, saj smo nenehno usmerjeni v to, kako lahko celotno potovalno izkušnjo našim potnikom še izboljšamo in jo naredimo še bolj njim pisano na kožo. Zavedamo se namreč tega, da se potovalna izkušnja začne, še preden potnik stopi na letalo, konča pa še dolgo potem, ko letalo pristane na izbrani destinaciji.

Določene prednosti letenja z vami pa vsekakor prinaša tudi lokacija letališča, ki je od prestolnice oddaljen manj kot pol ure.

Ne samo bližina, prednosti, ki jih prinaša letenje z brniškega letališča, je še znatno več. Do njega vodijo tudi odlične prometne povezave, ki jih ne spremlja čakanje v nepredvidljivih gnečah oziroma na mejah za vstop v drugo državo. Pot do letališča ne skriva tudi skritih stroškov cestnin in parkirnin. Poleg tega je letališče zelo pregledno, zaradi njegove majhnosti so hitrejši tudi postopki za potnike, v neposredni bližini je poleg večjega parkirišča in garažne hiše še eno manjše parkirišče, ki se nahaja blizu naše poslovne stavbe. Rezervirano je zgolj za naše potnike, ki lahko tukaj parkirajo po zelo ugodnih cenah. Če potegnem črto, na koncu torej z vsemi omenjenimi prednostmi, ki jih prinaša potovanje z nami, prihranimo predvsem na času, stresu in utrujenosti, zaradi česar se naši potniki na pot odpravijo spočiti, mirni in brez skrbi. To je danes, ko smo ves čas obremenjeni s časom in natrpanimi urniki, izredno pomembno.

V vašem delu se močno odražajo tudi bogata tradicija in izkušnje v rednih in čarterskih letih. Ljudem omogočate potovanja na različne konce sveta že 55 let. Slovenije ne povezujete samo s številnimi evropskimi prestolnici, dobro povezanost zagotavljate predvsem z zahodnim in jugovzhodnim delom Evrope.

Tako je. Z več kot 190 rednimi leti Slovenijo tedensko povezujemo z 18 destinacijami, med katerimi so Amsterdam, Bruselj, Dunaj, Frankfurt, København, Manchester, Moskva, München, Pariz, Podgorica, Praga, Priština, Sarajevo, Skopje, Varšava, Zürich, Tel Aviv in Tirana. Do veliko destinacij letimo vsak dan oziroma tudi večkrat na dan,. Poleg tega pa venomer iščemo tudi možnosti novih povezav, ki bi jih omogočili našim potnikom.

V kolikšni meri pa so za vas kot vodilnega regionalnega prevoznika pomembna tudi sodelovanja z drugimi letalskimi družbami?

Ker želimo našim potnikom na koncu dneva omogočiti pot do čim večjega števila svetovnih destinacij, so sodelovanja z drugimi letalskimi družbami za nas bistvenega pomena. Še posebej dragoceno je naše članstvo v združenju Star Alliance, ki je najuspešnejše združenje letalskih družb na svetu. S tem lahko namreč našim potnikom omogočimo dostop do 28 najboljših svetovnih letalskih družb, ki skupaj povezujejo več kot 1300 destinacij v kar 190 državah.

Gospod Schuster, na čelu Adrie Airways ste že dobro leto dni. Kako doživljate delo in življenje v naši državi?

Slovenija je zelo zanimiva država in hkrati odlična lokacija za delo. Najbolj navdušen sem nad izjemnimi lepotami vaše države. Glede na to, da je Adria Airways po nacionalnosti slovenska družba s slovenskimi zaposlenimi in večinoma slovenskimi potniki, vam lahko odkrito priznam, da se tudi sam počutim vedno bolj slovensko.

Kaj je tisto, kar vas poleg dela še izpopolnjuje? Kako ustvarjate ravnotežje med delom in prostim časom?

Če mi čas in vreme dopuščata, se z veseljem odpravim na tek v park Tivoli, kjer uživam v čudoviti naravi, ki jo dopolnjujejo idilične sprehajalne poti in številni kipi ter fontane. Še posebej všeč mi je slikovito Jakopičevo sprehajališče, ki se nahaja v osrednjem delu parka. Glede njega mi je v spominu ostala ena zanimivost, in sicer, da ga je uredil vaš sloviti arhitekt Jože Plečnik.

Intervju je pripravila in izvedla Laura Štraser.