Kaj bi naredili, če bi izvedeli, da ima vaš otrok gen »X«? Zgodba o dveh družinah, ki se jima zamajejo tla pod nogami, ko izvesta, da imata njuna otroka mutantske moči, preseneča s scenarijem. Serija, ki je od začetka oktobra na televiziji Fox, navdušuje ljubitelje netipičnih zgodb o nadnaravnem, ki morda sploh ni nadnaravno. Reed (Stephen Moyer) in Caitlin Strucker (Amy Acker) sta tipična starša iz srednjega razreda, ki se soočata z vsakdanjimi težavami pri vzgoji otrok.

Toda ko se njuna najstniška otroka, Lauren (Natalie Alyn Lind) in Andy (Percy Hynes White) zapleteta v incident v šoli, ki razkrije, da sta mutanta, sta Reed in Caitlin pripravljena narediti vse, kar je v njuni moči, da ju zaščitita. Prisiljeni v beg Strruckerjevi zapustijo staro življenje, da bi se skrili pred vztrajno vladno službo, Sentinel Services, in njenim agentom Jacejem Turnerjem (Coby Bell), ki iščeta mutante. Vse je še bolj zapleteno, saj je Reed tožilec na uradu okrožnega javnega tožilca z nalogo preganjati mutante. Obupani in z vse manj možnosti družini preostane le še to, da naveže stik s podzemno mrežo, ki pomaga mutantom v težavah.

Igralec Coby Bell, oče štirih otrok, ki se ga še najbolje spomnimo po vlogi v NYPD, v seriji Nadarjeni igra agenta in razkriva nam zanimivosti o svojem liku.   

Povejte nam več o svojem liku. Bo zlobnež?

Coby: »Ja, ne vem, ali je res pravi zlobnež in ravno to je zabavno pri igranju tega lika. V seriji je antagonist. Je tudi baraba, ampak ni slab človek. Predstavljajo ga kot pravega moškega, ki samo opravlja svoje delo. Svoje razloge ima, ki postanejo očitni zelo hitro. Izvemo, zakaj počne, kar počne. On verjame, da je junak. Prepričan je, da so se mu v življenju zgodile slabe stvari zaradi mutantov. Poskrbeti hoče, da se to ne bo zgodilo več nikomur. Vedno je težko spremljati boj med ljudmi, kadar imata obe strani svoje razloge (svoj prav) zanj. Serija Nadarjeni na FOXu prikazuje ravno to – sivo območje. Kot v resničnem življenju, ko ne veš kako bi se odločil, na katero stran bi se postavil. Vsi so prepričani, da si prizadevajo za nekaj dobrega in zato je to zelo zanimiva zgodba.

Kako se serija Nadarjeni umešča v Marvelov svet?

Coby: »Mislim, da dobro ohranja njegov svet / delo. Je še ena izmed močnih in izjemnih serij z odlično zgodbo in legendarnimi liki. Ta serija je sicer bolj realna in stvarna, ne pa spet popolnoma, saj imajo ljudje vendarle supermoči (smeh). Spet pa ne take, kot Možje X. V naši seriji gre pa za to, da smo pod črto vsi mutanti.«  

Bi rekel, da je sporočilo serije - nikoli ni prepozno za odrešitev?

Coby: »Ja, zagotovo. Pri marsikaterem liku je podobna zgodba. Živijo v sivih območjih, dokler se situacija ne spremeni. Nekateri to izkusijo sami, drugi pa so dovolj sočutni, da preprosto spremenijo mnenje. Vsi pa vidijo stvari na drugačen način, v drugačni luči.«

Intervju je pripravila Lea Štumberger.


Nazaj