Joseph Rain: Ste raziskovalec, poslovnež in pisatelj. Kaj vas je pripeljalo do želje po poglobljenem izobraževanju o človeškem umu in pisanju?

Na pot samouresničevanja sem stopil že nekaj desetletij nazaj, ko sem pri 15. letih zbolel za neozdravljivo boleznijo, ki je povzročila, da se je moja koža začela odzivati boleče na vse, kar sem občutil in doživljal. Zdravila ni bilo, zato so me zdravniki napotili v knjižnico, kjer sem se začel izobraževati o človeškem potencialu in tako prišel do spoznanja, da se prava moč vsakega posameznika nahaja v razumevanju tega, kdo v resnici smo. To pa zahteva da združimo um in telo s čustveno in duhovno inteligenco ter stopimo na pot celovitega razumevanja sveta in tega, kdo v resnici smo. Nedokončana knjiga nas popelje na to pot.

Živimo v svetu, v katerem smo usmerjeni k nenehnemu doseganju rezultatov in ciljev. Vaša zbirka z naslovom Nedokončana knjiga o tem, kdo smo nam ponuja, da se za trenutek umaknemo v svoj svet in se vprašamo, kdo za res smo.

Tako je, osebna rast je proces, ki zahteva veliko samoizpraševanja in iskanja odgovorov, ki nas usmerjajo na pot do osebne resnice. Ta pot pa od nas zahteva ne le znanje, temveč iskreno razumevanje sveta in vsega kar znamo oziroma počnemo. Torej, soočiti se moramo s samim seboj, predvsem z našimi strahovi in poželenji.

Takšna pot je zagotovo težka, saj na njej človek naleti na marsikatero oviro. Kako se soočiti s preprekami, ki bi nam lahko vzele pogum, da se podamo na to potovanje odkrivanja sebe?

Res je, ko stopimo na to pot in ko se začnemo prebujati v višjo resnico, naletimo tudi na številne ovire. Da jih uspešno prebrodimo pa se ne smemo zanašati le na razum in poznavanje fizičnih zakonov sveta, temveč moramo svoje vrline povezati s čustveno in duhovno inteligenco. Le tako lahko stopimo na pot celovitega razumevanja sveta in tega, kdo v resnici smo.

To pot v vaši prvi knjigi iz zbirke Prvi koraki do samoodkrivanja  imenujete kot odgovorno soustvarjanje.

Gre torej za odgovorno in učinkovito soustvarjanje smiselne resničnosti. Če obrazložim vsako od teh treh vrlin posebej, odgovornost je naša kapaciteta s katero se odzivamo na dogodke v svetu, učinkovitost je vrlina po kateri se ravnajo naravni procesi, smiselnost pa ponazarja tretjo fazo razvoja zavesti, kjer se sprašujemo  o smislu in pomenu sveta ter vsega kar počnemo. Torej, za soustvarjanje trajnostne prihodnosti in prave sreče moramo nujno združiti te tri vrline, kajta vsaka od njih ponazarja pomembno sestavino naše resničnosti.

Kaj se vam zdi najpomembnejše sporočilo vaših knjig in k čemu usmerjate bralca?

Bralca usmerjam k dejstvu, da za soustvrajanje trajnostne prihodnosti in prave sreče ne potrebujemo resnosti. Potrebujemo predvsem odgovornost in iskrenost oziroma odgovorno soustvarjanje. In če smo povsem iskreni do sebe imamo ljudje v življenju en glavni namen in to je da odkrijemo svojo osebno resnico in seveda, da to resnico tudi živimo. Nedokončana knjiga o tem, kdo smo nam razkriva pot do tega razumevanja, Na tej poti pa vedno znova in znova ugotavljamo, da vse, kar počnemo in vse kar si v bistvu želimo, je biti to, kar v resnici smo. V naši osebni resnici se namreč skriva neskončen človeški potencial.

Intervju je pripravil Sašo Avramovič


Nazaj