Podjetje Elan je ponos Slovenije. Na sončni strani Alp ga poznamo po kakovostnih smučeh, ki jih danes uporablja praktično vsak, ki smuča, ter jadrnicah. Podpredsednik skupine Elan mag. Leon Korošec je ponosen, da so nedavno z novim prodajnim programom razširili svoje izdelke še na vodne športe. Ekskluzivno so trgu ponudili kolekcijo kajakov, kanujev in SUP-ov.  Njihova vizija je potrošnikom zagotoviti kakovostne in inovativne izdelke za aktivno preživljanje prostega časa tako pozimi kot tudi poleti.

Podjetje Elan je znano po smučeh in ostalem zimskem programu, zdaj pa ste svojim izdelkom dodali še vodni program. Zakaj ste se odločil za razširitev programa?

Res je. V Elanu se zavedamo, da je v podjetje treba stalno vlagati in širiti programe izdelkov. Novi prodajni program za vodne športe, ki zajema kajake, kanuje in SUP-e, je namenjen vsem ljubiteljem poletnih adrenalinskih dogodivščin. Ljubitelji aktivnosti na vodi bodo lahko poleti odslej še aktivnejše preživljali prosti čas na rekah, jezerih in morju.

Čeprav je Elan na trgu plovil prisoten že 72 let, ste poleg jadrnic zdaj predstavili drugačne izdelke. Kaj vse obsega program vodnih športov?

Elan je s svojimi inovativnimi jadrnicami prepoznan po vsem svetu, še posebej pa smo ponosni na novi model GT6, ki je letos osvojil nagrado Red Dot. Nov program obsega napihljiv SUP Sunrise, SUP Sunset, kajaka Sage in Glaze, ki sta primerna za dve odrasli osebi in otroka, kajake enosede Beaver, Venture in Vantage ter kanu Aurora za tri odrasle osebe. Vsa plovila lahko kupite tudi z dodatki.

Znani ste po tem, da zagotavljate kakovostne izdelke za aktivno preživljanje prostega časa.

Naša vizija je navdihovati aktiven in trajnostni življenjski slog. V podjetju tako vsak dan znova ustvarjamo izdelke, ki omogočajo aktivno preživljanje prostega časa v alpskem okolju. Vedno imamo v mislih naše potrošnike in njihovo uporabniško izkušnjo. Želimo si, da bodo s kanuji, kajaki in SUP-i uporabniki tako zadovoljni, kot so z našimi smučmi. Naš cilj je, da se bo večina navdušencev nad vodnimi športi na vodi počutila samozavestno ter da bodo z lahkoto premagovali razdalje.

Nam lahko še kaj več poveste o vaših novih izdelkih?

Vsi izdelki iz trde lupine so razviti in izdelani  v Evropi. Tako smo zagotovili kakovosten razvoj izdelka in boljši nadzor v vseh fazah nastajanja končnega produkta. Namenjeni so najširšemu delu populacije, saj za njihovo uporabo ni potrebno nikakršno vrhunsko znanje, temveč le strast in veselje do vodnih športov.

Slovenija spada med Alpske države, zato smo prepoznani predvsem po smučanju. Razširjanje vodnega programa je glede na vašo dolgotrajno prisotnost v svetu plovil logičen korak.

Drži. Prepričan sem, da imamo v Sloveniji ogromno možnosti tako za zimske kot tudi vodne športe. Na področju Alp namreč najdemo ogromno jezer, rek in tudi morja, kjer lahko aktivno preživljamo prosti čas. Verjamem, da so naši izdelki iz nove kolekcije prava izbira za vse, ki si želijo s prijatelji ali družino preživeti nekaj nepozabnih trenutkov v naši prečudoviti državi. Ne smemo pa pozabiti, da je Elan že proizvajal tovrstna plovila in da s tem znova oživljamo nekdaj uspešen prodajni program.

Kot podpredsednik Elana ste s podjetjem povezani že precejšen del življenja. Na kaj ste najbolj ponosni?

V Elanu od nekdaj v prvo vrsto postavljamo kreativno razmišljanje, katero skupaj s timskim delom vodi do inovativnosti. Bili smo prvi in edini na svetu, ki smo ustvarili popolnoma funkcionalne zložljive smuči. Skoraj tri desetletja nazaj smo izdelali tudi prve karving smuči. Ponosen sem, da se pri omenjenih uspehih nismo ustavili in počivali na lovorikah. Ambiciozno, s polno novih idej zremo v prihodnost in kreiramo izdelke, ki jih ne pozna in uporablja le vsak Slovenec, ampak tudi uporabniki v več kot 60 državah po vsem svetu.

Če zaključiva v poletnem duhu, kakšni so vaši plani za poletje? Nedavno ste lansirali nove izdelke, boste zato imeli bolj pestro poletje?

V našem podjetju je sicer dinamika dela poleti nekoliko bolj umirjena, a glede na predstavitev novega programa bo letos verjetno nekoliko drugače. Zagotovo bom nekaj aktivnega oddiha preživel na naših novih izdelkih ter si privoščil sprostitev in oddih ob morju.

Intervju je pripravila Kaja Ahčin