Vaše bogate izkušnje na osebnem in poslovnem področju so zagotovo močno vplivale na ustvarjanje zbirke Učitelj življenja. Komu je namenjena?

Res je, vseživljenske izkušnje so vplivale na nastanek te zbirke, ki uči o vsem, kar sestavlja naše življenje. Torej o ljubezni, komunikaciji, iskanju pozitivnih stvari tudi v težkih situacijah, reševanju težav, vodenju. Namenjena je širši javnosti, predvsem tistim, ki želijo okrepiti zavest o bivanju in samozavedanju.

V knjigi Komunikacija z nezemljani je razbrati, kako pomembna je prava tehnika komuniciranja za uspešno sodelovanje.

Prav način komuniciranja je zelo pomemben. Včasih niti ni toliko pomembno, koliko znanja ima neka oseba, saj lahko to znanje bistveno izgubi na svoji vrednosti, če ga z ustreznimi tehnikami komunikacije ne zna predati naprej.

Izjemno zanimivi knjigi, ki sta del omenjene zbirke, sta tudi Priročnik za moške, da bo ženskam lažje in Priročnik za ženske, da bo moškim lažje. Kaj nam razkrivate v teh dveh knjigah?

Knjigi sta namenjeni predvsem ženskam in moškim, da bodo razumeli drug drugega, predvsem tiste dele, o katerih razmišljajo, a si o njih ne upajo govoriti ali pa jih razkriti nasprotnemu spolu. Zgodbe so napisane tako, da vzpodbujajo občutke, saj moramo drug drugega namreč čutiti. Ženske in moški bodo tako spoznali tiste ravni, ki so jim sicer nedosegljive.

V zbirki pa je tudi pesniška zbirka z naslovom Ni ona kriva, da ni moja usoda. Kaj bi izpostavili kot osrednjo misel te knjige?

Gre za pesniško zbirko o ljudeh, ki so v ljubezni nesrečni. Pogosto namreč za nesrečo v ljubezni krivimo nasprotni spol, kar pa ne pomeni, da to vedno tudi velja.

Modrosti za tiste, ki želijo živeti je knjiga, ki te, vsakič ko jo odpreš, napolni z optimizmom in dobrimi mislimi.

Vsi se znajdemo v težkih situacijah, ki nam včasih meglijo vid pred tem, da bi videli tudi tisto pozitivno, ki se skriva zadaj. Takrat je pomembno, da se spomnimo, da v vsaki stvari vidimo nekaj pozitivnega, saj je v življenju nešteto vzponov in padcev.

Intervju je pripravil Sašo Avramovič


Nazaj