Natalija Postrigan je pred štirimi leti v Rimskih termah, najsodobnejših slovenskih termah z več kot 2000 leti zdraviliške zgodovine in eno najbolj zdravilnih termalnih vod v Evropi, prevzela skrb za promocijo v tujini in strateški razvoj zdravilišča. Diplomantka mednarodne ekonomije je že od začetka kariere zapisana turizmu, pred dobrim letom pa se je s sinovoma preselila v Slovenijo, kjer nadaljuje s soustvarjanjem uspešne zgodbe Rimskih term.

Spoštovana ga. Natalija Postrigan, že štiri leta ste močno vpeti v razvoj Rimskih term, kateri del vam je najljubši in na kaj stavite?

Nedvomno Medicinski center Valetuda, saj v njem vidim prihodnost Rimskih term. Medicina me je od nekdaj navduševala in kot otrok sem želela postati zdravnica.

V Moskvi ste vodili svojo turistično agencijo, nato ste se podali v hotelirske vode, ki so vas pripeljale tudi v Slovenijo. Kako je potekala vaša poslovna pot?

Najprej sva z možem kupila majhen, a izjemno kakovosten hotel v Sočiju. Sama sem bila že prej močno vpeta v turizem, po prvem uspešnem projektu pa sva razmišljala, kako bi našla turistični objekt, ki bi bil aktualen skozi vse leto in njegov uspeh ne bi omejevali letni časi. Tako sva prišla do ideje za zdravilišče in pred desetimi leti kupila hotel v češkem mestu Karlovi Vari. Potem se je začelo pravo delo, saj je v tem majhnem mestu več kot 200 hotelov in konkurenca je res velika. Morala sva najti pravi koncept in oblikovati privlačno ponudbo. Pred dobrimi petimi leti sva se nato odločila, da vloživa še v Rimske terme.

Za vami je kar nekaj uspešno izpeljanih projektov, čemu jih pripisujete?

Sem zelo natančna, organizirana, znajdem se s številkami. Medtem ko je moj mož vizionar, strateg, vedno poln idej, jaz projekte kontroliram in poskrbim, da se izpeljejo. Osredotočim se na cilje in naredim vse, da jih dosežem. Sem perfekcionistka, priznam. Trenutno sem veliko na terenu,  cilj je namreč, da Rimske terme ponesemo v sam vrh svetovnih term.

S sinovoma ste se lani septembra preselili v Slovenijo, kjer že več let živi vaš mož Valery. Kako se počutite pri nas? Bi že lahko rekli, da je Slovenija zdaj vaš dom?

Že nekaj mesecev se počutim kot da sem v Sloveniji doma. Med potovanji jo večkrat pogrešam. Ko sem se preselila, je bilo na začetku seveda težko, a tako je z vsako selitvijo v tujo državo. Preselila sem se v drugo okolje, med ljudi z drugačno mentaliteto, a so me Slovenci res toplo sprejeli. Imam kar nekaj prijateljic in se v Sloveniji dobro znajdem. Tudi otroka sta tu srečna, kar mi seveda ogromno pomeni.

Kako pa funkcionira vaša družina, glede na to, da ste veliko na poti?

Potovanja imajo svoje prednosti in slabosti. Prednost je nedvomno, da smo vedno veseli, ko se vidimo in cenimo čas, ki ga preživimo skupaj. Slabost je seveda ta, da sem bila včasih veliko odsotna in sem si želela, da bi bilo drugače. Odkar vsi živimo v Sloveniji, je to seveda lažje, saj sem večino časa tukaj, čeprav pogosto potujem poslovno.

Očitno vam uspeva več kot uspešno usklajevati kariero in družino, s čim pa se sproščate, ko imate čas le zase?

Rada kuham in, če je verjeti mojemu možu in otrokoma, mi gre to tudi zelo dobro od rok. Uživam tudi v jogi in sprehodih v neokrnjeni okolici Rimskih term. Vsa družina se tam res lahko sprosti in ustvarja nove spomine.

Pogovarjala se je Mojca Vakselj


Nazaj