Dobro vzdušje, inovativni dogodki, kakovost storitev in nenehne novosti, kot je ekološki vidik, so najpomembnejši elementi nakupovalnih središč. Tega se dobro zaveda Nevenka Roš, center managerka Centra Vič, ki je v SES-ovem središču združila vse najsodobnejše elemente, ki skupaj tvorijo nakupovalno, ekološko in družabno izkušnjo. V središču vedno prisluhnejo željam ljudi in sledijo najnovejšim modnim smernicam, obenem pa so ekološko naravnani.

V Centru Vič, ki letos praznuje 23 let, veliko pozornosti namenjate trajnostnemu razvoju in ekologiji. Tako lahko obiskovalci med drugim prinesejo odpadna svetila, baterije, steklo in tonerje …

Skrb za okolje dopolnjujemo z dobrodelno noto, zato gre odpadni material, ki ga lahko obiskovalci odložijo v posebnih ekoloških boksih, v dobrodelne namene. Za trajnostni razvoj in ekologijo se zavzemamo tudi z brezplačno elektro polnilnico za kolesa in avtomobile, dobro založeno in obiskano četrtkovo ekološko tržnico in s car sharing sistemom Avant2GO.

V času po epidemiji koronavirusa, ko so koncertne hale in kinematografi zaenkrat v večini še zaprti, bo za varno glasbeno zabavo poskrbel prvi drive-in koncert v Sloveniji, in sicer prav na parkirišču Centra Vič.

Res je, za nas je varnost na prvem mestu, zato bodo lahko obiskovalci iz udobja svojih jeklenih konjičkov uživali na prvem drive-in koncertu v Sloveniji. Že v soboto, 30. maja, jih bo zabavala rock skupina Tabu, ki je na slovenski glasbeni sceni že več kot 20 let. S svojo glasbo in besedili so vseskozi rušili tabuje, zato bodo še enega odstrli prav s trendovskim in v svetu že uveljavljenim drive-in koncertom. Po koncertu pa bo sledila še projekcija dokumentarnega filma Zgodba za jutri, ki opisuje delo in ustvarjanje te legendarne slovenske skupine.

Drive-in kino in drive-in koncerti po svetu doživlja razcvet, medtem ko se zdi, da je v Sloveniji ta pristop še nekoliko v povojih. Vi ste prvi, ki ste začrtali pot svežine z drive-in koncerti. Od kje ideja?

Naše nakupovalno središče, ki je manjše, odlikujejo posebni, inovativni dogodki in svež pristop – tudi z ekološko tržnico, kjer z domačimi izdelki podpiramo lokalne proizvajalce. Obiskovalci so željni tako trendovskih blagovnih znamk kot tudi modernih, svetovnih smernic družabnega življenja. Zdrav način življenja je v veliki meri povezan s svežo, lokalno pridelano hrano, je del sodobnega časa. Vanj pa je vključena tudi vpeljala prvega drive-in koncerta, ki je glasbena različica bolj poznanega drive-in kina, v sklopu katerega projekcije sedme umetnosti na parkirišču Centra Vič že tretje leto zapored trenutno predvaja tudi Kino Bežigrad. Vedno poslušamo želje ljudi, ki jim je epidemija koronavirusa sicer onemogočila obiskovanje nakupovalnih središč, koncertov in kinodvoran, prav zato pa smo se v Centru Vič odločili za novost.

V Centru Vič so vaša prva in zadnja misel obiskovalci. Zanje ste pred dvema letoma tudi obnovili prostore. Kateri pa je vam najljubši?

Center Vič je eno od petih nakupovalnih središč, ki jih v Sloveniji upravlja družba SES Center Management. Vedno poskrbimo, da smo inovativni, moderni in privlačni. Tako smo pred dvema letoma poleg celotne prenove notranjosti, talnih in stropnih oblog, vpeljali tudi notranje otroško igrišče Mini Lollipop, klopi, na katerih se obiskovalci lahko odpočijejo, pa tudi vodnjak. Sama diham s celotnim nakupovalnim središčem, zato težko izpostavim samo en najljubši del, trgovino ali lokal. Vsi prostori skupaj tvorijo celoto, ki jo vedno znova izpopolnjujemo s svežimi novostmi.

V skupaj 32-ih trgovinah in lokalih imate na enem mestu priznane blagovne znamke in zagotavljate visoko kakovost. Imate izbrano trgovino, kjer pogosto nakupujete?

Veliko število trgovin in lokalov mi omogoča, da na enem mestu najdem prav vse, kar želim in potrebujem. To je tudi naš namen, in sicer, da obiskovalcem izpolnimo vse želje, saj se zavedamo, da hiter tempo življenja onemogoča razdrobljeno nakupovanje. Zato imamo vse, kar sodoben posameznik potrebuje – hrano, oblačila, obutev, lekarniške storitve, tudi ekološko tržnico z domačimi izdelki.

Vaša posebnost je prav prvo otroško igrišče Mini Lollipoop v Sloveniji, ki je posebej prilagojeno malčkom, mlajšim od štirih let.

Igrišče, katerega uporaba je brezplačna, sestavljajo otroška igrala, tobogan drča in ostali rekviziti, ki omogočajo zabavno, varno in kakovostno preživljanje časa za majhne otroke. Nismo le mesto nakupov, temveč tudi destinacija zabave, druženja in kakovostnega preživljanja prostega časa. Prav tako pa močno podpiramo zdrav način življenja, skrb za okolje in trajnostni razvoj.

Pogovarjala se je Anita Volčanjšek


Nazaj