Rene Kapel je mladi slovenski glasbenik, pevec in tekstopisec, ki po uspešnici Bonnie & Clyde predstavlja svojo sedmo novo pesem My Wife. Rene je kljub svoji mladosti znan tudi po ambicioznosti in želji po nenehnem učenju, trenutno se poleg glasbe posveča še študiju v Londonu.

Rene, izdali ste že svojo sedmo avtorsko pesem. Kaj vam to pomeni?

Zelo rad ustvarjam in delam, zato sem zelo ponosen, da sem izdal že sedmo avtorsko pesem. Pesem mi veliko pomeni, saj govori o ljubezenski pripadnosti, je energična in pozitivna, zanjo pa sem posnel tudi videospot. Pri snemanju sem sodeloval s slovenskim ustvarjalcem Maticem Gabrielom.

Pesem nosi naslov My Wife. Verjamete v ljubezen in poroko kot tradicionalni obred večne ljubezni?

Verjamem, da je ljubezen sila, ki nas povezuje in da, mogoče lahko rečem, da sem romantičen in verjamem v poroko. V videospotu za pesem My Wife skupaj z mano nastopa Špela Gosnik. Vsi prizori so zelo iskreni, saj sva resnično želela prikazati mladostno ljubezen, polno dogodivščin, ki se lahko razvije v življenjsko zgodbo. Mislim, da nam je to tudi uspelo.

Čeprav ste uspešno zaključili dve glasbeni šoli, dve gimnaziji in diplomirali, ste zelo aktivni v slovenskem glasbenem prostoru, z glasbo pa se ukvarjate že 15 let.

Drži, do sedaj sem izdal že sedem avtorskih pesmi ter sodeloval s številnimi slovenskimi kot tudi tujimi glasbenimi kolegi. Mednje uvrščam angleškega producenta Stevena A Williamsa, ki je sodeloval z legendarnimi Rolling Stonesi in Ericom Claptonom ter Joshua Alamu, ki  ima pod svojim okriljem Jamesa Arthurja, Little Mix in Rito Oro.

Našteli ste velika tuja glasbena imena. V Sloveniji ste se preizkusili tudi na pevskem tekmovanju Fens.

Res, je na tekmovanju Fens sem osvojil tretjo nagrado, prav tako pa sem zmagal v oddaji Rdeča preproga s Sebastianom, ki jo je vodil znani pevec Sebastian.

Ste pevec, tekstopisec, multiinštrumentalist, glasbeni producent in sound dizajner. Kako uspete vse to usklajevati?

Zagotovo mi pomaga to, da sem se izobraževal na dveh glasbenih šolah in dveh gimnazijah. Že od nekdaj sem radoveden, žene me želja po nenehnem izobraževanju in izpopolnjevanju.

Po diplomi imate še vedno veliko željo po učenju novih stvari. Tudi zdaj ste v Londonu na nadaljevanju študija. Kaj točno študirate?

Ja, že 6 tednov sem v Londonu. Vpisal sem se namreč na magistrski študij Glasbe in Zvoka za film, televizijo in video igrice.

Nam lahko iz prve roke zaupate, kakšne so razmere v Londonu v času epidemije?

Mi študentje smo zaprti oz. se gibljemo le znotraj študentskega kampusa. V center mesta ne smemo, tu imamo omejeno gibanje. Iskreno me to ne moti, saj večino časa posvetim študiju in ustvarjanju glasbe.

Kličejo vas slovenski Justin Bieber. Imata zelo podoben glas. Kaj vam ta primerjava pomeni?

Po eni strani lahko rečem, da mi je to kompliment. Vendar moram vseeno iskreno priznati, da si želim biti svoja osebnost, da bi me ljudje poznali po mojih pesmih in delu. Vem, da sem še zelo mlad in da se moram zato še toliko bolj dokazovati. Zavedam se tudi, da bom v življenju moral še zelo garati, a mi to ni težko, saj si resnično želim uspeti v glasbi, a obenem uživati v tem, kar delam.

Intervju pripravila Kaja Ahčin.


Nazaj