Sašo Palčič, direktor agencije za digitalni marketing Madwise – Performance agencija, pravi, da so minili časi, ko je bila spletna stran nekakšna online vizitka podjetja. V agenciji naročnikom izdelajo učinkovito spletno stran, ki omogoča hitro prodajo in jih vodijo oz. usmerijo tako, da prodajo pospešijo. Pomagajo jim sestaviti najhitrejši dirkalnik, torej Ferrarija, s katerim dirko končajo na najvišjem mestu.

V agenciji Madwise se ponašate z izdelovanjem spletnih strani, skrbite za spletno oglaševanje, spremljate analitiko in razvijate nove produkte.

Sami se predstavljamo kot performance marketing agencija. Velik pomen dajemo osebnemu odnosu s strankami. Poglobimo se v njihove potrebe, poslovni model in njihovo ciljno publiko. Treba se je zavedati, da so davno minili časi, ko je bila spletna stran nekakšna online vizitka podjetja. Danes opravlja izjemno pomembno vlogo, saj komunicira s kupci ter opravlja ključne poslovne funkcije. Našim naročnikom izdelamo učinkovite spletne strani, ki omogočajo hitro prodajo in jih vodimo oz. usmerimo tako, da prodajo pospešijo. Pomagamo jim sestaviti najhitrejši dirkalnik, torej Ferrarija, da se lahko poženejo v dirko in jo končajo na najvišjem mestu. Stranko skozi celoten proces držimo in peljemo pod roko, ji pomagamo in svetujemo, da bo dosegla čim bolšje rezultate. Če povem drugače, skrbimo za digitalni marketing, ki naročnikom pripelje nove kupce in obstoječim proda več.

Veliko spletnih strani podjetij je na prvi pogled lepih in atraktivnih, a jih mnogo ne opravlja svoje naloge …

Res je. Menim, da je veliko spletnih strani slovenskih podjetij v primerjavi s tujimi povprečnih ali podpovprečnih. Če želiš izdelati nadpovprečno spletno stran, moraš razumeti trg oz. marketing. Učinkovita in dobra spletna stran mora biti hitra, optimizirana, imeti mora dobro uporabniško izkušnjo ipd.

Kako se podjetja v Sloveniji na sploh lotevajo digitala?

Posebnost v Sloveniji je, da je odstotek denarja, ki ga podjetja pri nas namenijo za svoj nastop na spletu, mnogo manjši, kot v tujini. Veliko direktorjev podjetij v Sloveniji je relativno konservativnih. Delajo stvari tako, kot so jih delali lani ali pa tako, kot jih delajo ostali. Digital se premika, poglablja in razvija z veliko hitrostjo, veliko podjetij pa temu preprosto ne uspe slediti. Mi jim pri tem pomagamo in stojimo ob strani.

V čem pa se razlikujete od drugih podjetjih, ki delajo podobne stvari?

Imamo lastno metodologijo, po kateri delamo, in rezultate, ki dokazujejo, da ta metodologija deluje. Kultura oz. odnos, ki ju imamo do tega, sta razloga, da delamo tako uspešno. Smo hitri, odzivni in ažurni.

Podjetje skrbi za marketing številnih znanih tujih in domačih podjetij.

Res je, sodelujemo z veliko podjetji, med njimi mogoče izpostavim Petrol, Elan, Swarovski, Ford, Alta, Lesnina, A1, Nike, Izoterm Plama, Estetika Nobilis, Euroton, Zveza potrošnikov Slovenije, Milnica, Rog Pony in Adriatic Slovenica.

Vaša agencija, v kateri imate trenutno 10 zaposlenih, je prejela številna priznanja in nagrade. Lahko izpostaviva tri?

Naša agencija je leta 2017 v okviru mednarodne natečajne platforme CSS Design Awards prejela nagrado za kampanjo Rog Pony, v 2014 smo dobili zlato nagrado Diggit za Petrol v akciji Na računu se dogaja!, dve leti prej pa še zlato nagrado na Slovenskem oglaševalskem festivalu (SOF) za Telesnico.

Zelo dejavni ste bili že v študentskem času, v zadnjih letih se dokazujete na vodstvenih položajih …

V študentskem času sem bil aktivno vključen in povezan s številnimi marketinškimi društvi. Sedaj sem že nekaj let na vodstvenih pozicijah. Pred nastopom mesta direktorja agencije Madwise sem bil produktni vodja in vodja projektov in prodajni inženir. Danes sem med drugim tudi član Združenja Manager, ki je stičišče več kot tisoč najuspešnejših slovenskih managerjev in managerk.

Ste tudi predavatelj na različnih mednarodnih marketinških konferencah, prav tako sodelujete v različnih žirijah ali komisijah (lani Websi, letos Spletni trgovec leta). Kaj vam to pomeni?

Sodelovanje v tovrstnih komisijah in žirijah mi pomeni potrditev osebne strokovnosti. V stvari se moraš poglobiti in jih obvladati. Slediti moraš trendom. Nenehen razvoj je nujno potreben.

Zanimivo pa je, da je med vašimi hobiji tudi vodenje tedenske tematske oddaje Tedenski Facebook live z gosti.

Res je. Te oddaje, v katerih sem gostil že veliko zanimivih gostov, so dostopne na našem facebook profilu. Tudi vodenje oddaje zahteva, da se v temo poglobiš in se povezuje s tem, kar vseskozi pravim, da se mora človek nenehno razvijati, s tem pa pridobiva tudi nove ideje.

Intervju je pripravil Sašo Avramovič


Nazaj