Pomembno je, da v vseh obdobjih poskrbimo za pozitivno mišljenje, dobro voljo, obenem pa ne pozabimo na skrb za zdravje. Tega se dobro zavedajo v zavarovalnici Generali, kjer so v sklopu iniciative ''Najboljše zavarovanje je tvoje ravnanje'' poskrbeli za razmislek o življenjskih vrednotah med epidemijo koronavirusa.

V zavarovalnici Generali zagovarjate, da je optimizem v današnjih časih izjemno pomemben. Repar Rok Terkaj – Trkaj v svoji novi pesmi Ti to maš (Kako ravnaš?) poudarja razmislek, počitek in čas za družino.  

Res je, pozitivno mišljenje in osredotočenost na cilj sta zelo pomembna v vseh obdobjih, tudi manj prijetnih. Zato smo ravno med epidemijo koronavirusa v zavarovalnici pričeli z zbiranjem pozitivnih misli v okviru pobude ''Najboljše zavarovanje je tvoje ravnanje'', za katero je Trkaj napisal tudi omenjeno pesem.. Pozitivne misli so nato našle prostor na Generalijevem drevesu optimizma v Arboretumu Voljči Potok, kjer si jih lahko vsak prebere, doda svojo in hkrati razmisli o pravih življenjskih vrednotah, novih doživetjih in spoznanjih. Pomembno je, da znamo prvotni strah in negotovost izkoristiti in obrniti sebi v prid, se kaj novega naučiti, tudi umiriti in zadihati. 

Svoje optimistične misli so med drugim pripeli tudi pevci Rebeka Dremelj, Omar Naber in Lado Leskovar, voditelj David Urankar in influencerka Patricija Pangeršič …

Vsak izmed njih je zapisal, kar je doživljal v času karantene, kaj se ga je dotaknilo, tudi spremenilo. Tako je Omar Naber na drevo obesil misel o osebni rasti in razvoju, David Urankar pa je hudomušno pristavil, da nikoli ni tako slabo, da ne bo moglo biti še slabše. V spomin se mi je vtisnil tudi zapis Rebeke Dremelj: »Nepremagljiva preko trnja do zvezd. Vsak tvoj korak in poraz naj bo zmaga v tvojih očeh.« Ljudje smo različni, vsak drugače dojema osamitev. Bistveno pa je, da tudi v neprijetnih situacijah ostanemo ustvarjalni, radovedni in seveda zdravi. Svoje misli lahko obiskovalci Arboretuma še vedno delijo z drugimi, drevo optimizma je pripravljeno na nove pozitivne ideje.

Med svoje poslanstvo zavarovalnica Generali šteje ustvarjanje zdrave, povezane in trajnostne družbe …

Verjamemo, da moramo kot uspešno podjetje podpirati skupnost in vračati v okolje, v katerem delujemo. Tudi to je poslanstvo vseživljenjskega partnerja, ki ga postavljamo na prvo mesto v odnosu do zaposlenih, strank in širše družbe.

Pogovarjala se je Anita Volčanjšek


Nazaj