Kaj podariti za novoletno darilo, je skoraj najpogostejše vprašanje, ki si ga zastavljamo v tem času. Verjetno takoj za tem, kje bomo silvestrovali. In odgovor ni tako zelo preprost. »Darilo mora imeti smisel, biti lepo, osebno in iskreno. Ne sme biti sam sebi namen,« pravi direktor Cityparka Toni Pugelj, ki ima nakupovanje v malem prstu. Pogovarjali smo se o tem, ali je že nakupil za najdražje, o nakupovalnih navadah Slovencev in decembrskem pestrem dogajanju v Cityparku.

Gospod Toni Pugelj že skoraj pet let vodite največje nakupovalno središče pri nas. Letno Citypark obišče več kot 9 milijonov ljudi. Kaj je tisto, s čimer kupce prepričate?

Najprej naj povem, da je slovenski kupec zahteven, ve, kaj hoče in je pri nakupih osredotočen. Zato sem ponosen, da se jih toliko odloči za nakup prav v eni od naših 125 trgovin ali lokalov. Naš cilj je biti trendsetter, kar nam s tem, da v Slovenijo pripeljemo vedno nove in edinstvene znamke uspeva. Tako je bilo na primer z GAP-om, Liebeskind Berlin, v novem letu bomo ponovno pripeljali popularno blagovno znamko Mango. Skratka poslušamo želje kupcev in jih postavljamo na prvo mesto.

Kaj pa je tisto, kar vas dela dobrega direktorja? Ali, če vprašam drugače, veliko je nakupovalnih središč, Citypark je največji pri nas, tudi med najbolj popularnimi in prepoznavnimi pri nas…

Pravilna izbiri branženmiksa kot tudi sprejemanje odločitev, katero panogo kam umestiti, je zelo pomembna za delovanje celotnega centra in temu posvečamo zelo veliko pozornosti. Poglobljeno preučimo vsak koncept, ki se ponuja na trgu in razmislimo, kakšna je njegova dodana vrednost za obiskovalca. Posledično k nam prihaja vedno več kupcev, ki iščejo nekaj novega, nekaj drugačnega, nekaj, kar nima vsak. Vedno jih želimo presenetiti s čim novim in drugačnim. Ime blagovne znamke vpliva na težnjo po nakupu. Prav tako urejenost trgovine. Tako smo na primer prenovili trgovino Swarovski po najnovejših trendih in je danes opremljena po zadnjih svetovnih trendih, primerljiva s trgovinami Swarovski po večjih svetovnih mestih. Po zadnjih trendih je prenovljena tudi trgovina H&M. Naši kupci pa lahko vsak dan obiščejo tudi povsem prenovljen Interspar, kjer je predstavljen popolnoma nov in najmodernejši koncept hipermarkertov v Sloveniji. Poleg tega pa našim kupcem poleg nakupov ponujamo tudi prostor zabave.

Omenili ste prostor zabave. 239 dogodkov se je lani odvilo v Cityparku, letos s številko verjetno ne zaostajate. Še posebej pester bo december.

Res je. Letošnji december je že v polnem zagonu. S prihodom prvega dobrega moža Miklavža smo odprli največjo novoletno otroško igralnico v Sloveniji z božičkovo knjižnico, božičkovim foto studiem in božičkovo pošto, ki bo odprta vse do zadnjega dne letošnjega leta. Tam se otroci zabavajo, medtem, ko starši brezskrbno nakupujejo.

Tudi dobrodelni smo. V božičkovi tovarni daril smo postavili božičkovo smrečico želja, ki jo krasijo želje 50 otrok iz socialno šibkih družin. Obiskovalci bodo željo lahko sneli s smrečice in v eni izmed naših 125 trgovin in lokalov kupili darilo, ter s tem polepšali praznike otrokom. Pri tem smo se povezali z Zvezo prijateljev mladine. Ko bo koš z darili poln, jih bo na sedežu Zveze prijateljev mladine obiskal božiček in jim razdelil darila, zatem pa prišel še v Citypark in razveselil še otroke pri nas. Pri tem bomo seveda poskrbeli tudi za popuste, ki bodo lepšali nakupe odraslim.

Za konec še to g. Pugelj, ste vi že opravili novoletne nakupe za najbližje?

(smeh) Glede na to, da imam tako pestro izbiro na dosegu roke, bi bilo verjetno za pričakovati, da sem jih. Nekaj sem jih. Za svoji hčerkici sem že poskrbel. No, božiček je (smeh). Tudi v koš z darili v božičkovi tovarni daril sem že oddal darilo. Čaka pa me še najpomembnejši nakup, za ženo. Za tega si moram vzeti malo več časa. Zame darilo ni le predmet, ki ga podariš iz navade ali običaja. Darilo izkazuje pozornost in predanost osebi, ki ga predamo, zato mora biti izbrano skrbno. Idejo že imam in uresničil jo bom v eni od Cityparkovih trgovin.

Intervju je pripravila in izvedla Nina Rebolj.

Foto: Barbara Reya


Nazaj