˝Naredimo nekaj zase, za svoje telo, samozavest in dobro počutje˝, pravi Zdenka Kahne, ki že 30 let vodi družinsko podjetje in blagovno znamko Kozmetika Kahne. Inovatorka in mednarodna diplomantka Cidesco je prepoznavna po visokokakovostnih in učinkovitih izdelkih za nego obraza, pomlajevanje in odpravo gub, zasnovanih na naravnih sestavinah, ki so sorodne naši koži.

Bliža se poletje, oziroma bolje, je že tukaj. Na kaj naj bodo ljudje čimbolj pozorni pri negi kože in obraza?

V zadnjem času sem kot inovatorka in ambasadorka znanja veliko prisotna v veleblagovnici Nama, kjer imam svoj kotiček za svetovanje. Pri svojem delu ugotavljam in sem presenečena, da se mnogi v jutranjih urah negujejo popolnoma narobe in se obenem ne zavedajo, da je pravilna nega izrednega pomena za zaščito pred soncem. Vedeti moramo, da so UV-žarki tudi v dnevni svetlobi in da se moramo pred soncem zaščititi za ves dan. Ljudje se v jutranjih urah mažejo z mnogimi nepreverjenimi sestavinami, ki vsebujejo visoke sintetične faktorje. Tako sama, kot tudi zdravniki opozarjamo, da morajo pred nanosom kreme uporabiti sestavino kožnega tkiva – to je Hialuron serum z glikoprpteini Kozmetike Kahne. Naš Hialuron serum Kahne ima veliko glikoproteinov in nam uravnava mnoge probleme na koži, predvsem pa povleče kreme v globljo plast kože. Hialuronskemu serumu in morskim algam vedno obvezno dodamo tudi vodo. Vmasiramo in nanesemo tudi na oči, proti podočnjakom in za pospešeno rast ter krepitev trepalnic. Izredno smo ponosni na kremo proti pigmentnim madežem, ki jo proizvajamo v Monaku in velja za eno najboljših na svetu. Je brez parabenov in strupenih primesi, saj nam s posebno znanstveno tehnologijo ščiti našo kožo po naravni poti, tudi pred UV žarki. Že 25 let sodelujemo z monaških laboratorijem, ki za nas opravlja znanstvene analize. Dokazale so, da ta kombinacija podlag in kreme zmanjšuje starostne pege in madeže ter preprečuje nastanek novih ter je odlična zaščita proti soncu za ves dan.

Torej pravite, da je v bistvu podlaga, pred nanosom kreme, najbolj pomembna?

Podlaga iz hialuronskega seruma z glikoproteini, morskimi algami, obstojnim vitaminom C in vitaminom E je nujna vsakodnevna nega za hranjenje celic, kar pa je pogoj za zdrav videz naše kože. Kreme imajo velike molekule, zato jih koža ne sprejema v globljo plast. V tem letnem času je izrednega pomena tudi Oxy kisikova krema, ki aktivira celice in jo uporabljamo proti zabuhlosti, podočnjakom, gubam, pomaga pa tudi pri drugih težavah, ki jih povzroča sonce. Ženske se Oxy kisikove kreme z veseljem poslužujejo, saj se zavedajo, da je to nova tehnologija v svetu, ki nam izjemno hitro popravi nepravilnosti na koži, predvsem pa zmanjšuje gube in kuperozno stanje, kar še posebno velja za nego problematične kože. Je izjemna nega tudi za moške.

Ljudje se večinoma zavedajo, da mora biti obraz čist. Kakšno čiščenje obraza priporočate? Je umivanje z vodo dovolj?

Priporočamo, da se obraz čisti s čistilnim mlekom, hamamelis tonikom z dodanim hialuronom in našo odlično čistilno peno Kahne, ki ima izjemno moč odstranjevanja starih odmrlih celic. Celotna nega, ki sem jo opisala, je zelo hitra, enostavna in učinkovita. Predvsem pa se uporabljajo sestavine, ki so enake naši koži in kot take najbolj naravna hrana za naše celice, ki se pravilno delijo in razmnožujejo. Največji rezultati so pri sestavinah, ki so po kemizmu sorodne naše koži. Z njo se nam po naravni poti napnejo gube, sestavine pa pomagajo pri preprečevanju in zmanjševanju alergij, raznih poškodb na obrazu in podočnjakov, različnih kožnih obolenj, tudi aken.

Tudi moški dajejo vedno večji poudarek na telesno nego in nego obraza. V katero smer gredo trendi na področju kozmetike za moške?

Dejstvo je, da imajo moški še bolj problematično kožo kot ženske, bolj izsušeno, rdečo in zgubano. Vedno bolj se zavedajo, da je po mazanju s kremo koža veliko slabša in da so čez dan mastni ter da se jim pore večajo. Prav tako kot pri ženskah, so za moške pomembne enake podlage, zato imamo lahko v kopalnici proizvode za skupno uporabo. Medtem ko izdelki v Monaku dosegajo zelo visoke cene, so naši cenovno lahko dostopni mnogim ljudem, kar je že nekaj časa velika promocija za Slovenijo.

Ukvarjate se tudi z nepremičninami, ki so last kozmetike Kahne. Oddajate jih turistom, v ponudbo pa spretno vključujete tudi svojo kozmetiko!

Že nekaj let se ukvarjamo s turizmom. Kozmetika Kahne ima v lasti svoje nepremičnine, ki jih oddajamo preko spletnega portala Booking.com, kjer smo dosegli izjemno visoke ocene na področju zadovoljstva turistov. Apartmaji so deluxe 4 zvezdice in so od svetovnega portala Booking.com prejeli že niz najvišjih priznanj.

Ali turiste in stranke razvajate tudi s svojo kozmetiko?

Seveda, največkrat dobijo za darilo manjši paket, komplet kozmetike, z vsemi navodili uporabe. Tako da imajo, ko pridejo na oddih pravo in ustrezno zaščito za vse zunanje škodljive vplive UV žarkov. Ukvarjanje s turizmom je zelo zahtevno. Turisti izredno cenijo dobre reference in priznanja, ki jih lahko preverijo preko spleta. Pogosto nam čestitajo za uspehe in so veseli, da profesionalno znanje prenašamo naprej. Po enem tednu nege z našimi proizvodi odidejo turisti domov zadovoljni, polni znanja in z zdravo, lepo ter napeto kožo. Počitnice jim tudi zaradi tega ostanejo v lepem spominu. Naši turistični ponudbi dajemo dodano vrednost ter prispevamo k prepoznavnosti in slovesu Slovenije v svetu.

Pripravila: Vesna Novak.


Nazaj