Zobozdravstvena in estetska klinika Križaj stremi k popolnosti, zadovoljstvu in rezultatom zdravljenja na vseh področjih stomatologije, ki jih ponuja na enem mestu. V intervjuju nam je direktorica klinike Aleksandra Križaj Dumić dr.dent.med povedala, da so v zadnjih 20 letih razširili svoje delovanje na tri lokacije v Sloveniji. Izpostavila je tudi, da njihov uspeh temelji predvsem na nenehni nadgradnji znanja in tehnologije, timskem delu, digitalizaciji in sledenju najnovejšim smernicam.

Kot zobozdravstvena in estetska klinika Križaj ste v 20 letih postali prepoznavni ne samo v Sloveniji, ampak tudi v Evropi. V vseh teh letih ste zelo zrasli in razširili nabor storitev. Katera so vaša področja delovanja?
Res je, ko smo začeli pred 20 leti, smo imeli najprej eno ambulanto, danes jih imamo devet, in to na treh lokacijah Muljava, Novo Mesto in Ljubljana. Naša področja delovanja so na vseh vejah stomatologije, z naprednim zobotehničnim laboratorijem, s celotno diagnostiko, prav tako pa je pomemben raziskovalni in izobraževalni center, ki nam omogoča napredek na področju minimalno invazivnega zobozdravstva.

Znani ste po tem, da imate vse storitve na enem mestu in ste usmerjeni v digitalizacijo.
Res je. Pacientom omogočamo vse zobozdravstvene storitve na enem mestu. Torej od zdravljenja zob, zobnih tkiv, kliničnih pregledov, otroškega zobozdravstva, digitalne rentgenske diagnostike, fiksne in snemne protetike do implantologije, kirurgije in paradontologije. Izvajamo tudi 3D-diagnostiko in smo prvi v Sloveniji z mednarodno zobozdravstveno akreditacijo AACI. Pri večjih projektih sodelujemo tudi z digitalnimi laboratoriji v tujini. Naša strast je digitalizacija zobozdravstva, timska in celostna obravnava zdravja pacientov. Izvajamo tudi estetske posege, prav tako z lasersko terapijo pomagamo pri odpravi smrčanja.

Vaša klinika je usmerjena v digitalizacijo, hkrati pa imate zelo dobro razvito diagnostiko. Kaj to pomeni za pacienta?
Pomembo je, da z dobrim digitalnim zajemom podatkov vsakega pacienta obravnavamo konzilirano, kar pomeni veliko prednost pri pravilni diagnostiki in pripravi najbolj optimalne terapije za vsakega posameznika. S timskim pristopom pripravimo načrt terapije in lahko sodelujemo s strokovnjaki iz celega sveta. Na ta način vse to znanje pripeljemo na eno mesto in s tem vsakemu posamezniku privarčujemo veliko časa, kar je danes velika prednost.

Nov zob lahko naredite v treh do petih urah, kar ste naredili tudi pri marsikaterem znanemu Slovencu. Kaj to konkretno pomeni?
Dejstvo je, da se nepredvidene nesreče lahko zgodijo vsakemu posamezniku. Zelo neprijetno je, če ostanemo brez zoba. Pomembno je, da nas v življenju ne definirajo problemi, pač pa je pomembno, kako se z njimi spopademo. Natančnost ter bistveno večjo hitrost in predvidljivost pri nadomeščanju zob nam omogočata lastni laboratorij in cad cam tehnologija. Pri nas nov zob naredimo v dveh do petih urah, tako da lahko pacient še isti dan odide z novim zobom. Na ta način smo pomagali tudi mnogim znanim Slovencem.

Pred leti ste dejali, da je še vedno največji problem ustna higiena ljudi. Da si mogoče preslabo ali nepravilno umivajo zobe. To še vedno drži?
Res je, kar velik delež ljudi, ki nas obišče, še vedno ne zna skrbeti za ustno higieno. Pri nas jim omogočamo vrhunsko oskrbo za ustno zdravje s tem, da sledimo najsodobnejšim svetovnim smernicam. Pomemben je vsakodnevni trud vsakega posameznika za redno in pravilno ustno higieno. Naša naloga je, da ga izobrazimo in motiviramo, ne glede na starost ali obdobje svojega življenja. Ključnega pomena je, da si ščetkamo zobe vsaj dvakrat na dan.

Povejte mi, si vi oz. vaši zaposleni zobe res vsak dan poleg ščetkanja, tudi nitkate?
Seveda, to lahko vprašate kateregakoli mojega sodelavca in vam bo zelo jasno povedal, da je nitkanje nujni del vsakdanje oskrbe za ustno zdravje.

Intervju je pripravila A. J.

Foto: Jana Primc