Ljubljana, 21. december 2022 – Novembra 2020 je podjetje HONOR začelo graditi samostojno pot v prihodnost in samo dve leti kasneje se lahko pohvali s pomembnim deležem na kitajskem trgu in z zelo ambicioznim prihodom na evropski trg. Cilj svetovnega proizvajalca pametnih naprav HONOR je osvojiti vodilno mesto na trgu Starega kontinenta in ohraniti stalno rast poslovanja na Kitajskem, je v pogovoru dejal Bruce Huang, generalni direktor podjetja HONOR za Slovenijo, Hrvaško in Srbijo.

»V drugem četrtletju leta 2022 je družba HONOR postala prvo podjetje na Kitajskem, s kar 19,5-odstotnim tržnim  deležem in s 13,1 milijoni prodanih mobilnih telefonov. Dejavniki, ki so največ prispevali k rasti podjetja na kitajskem trgu, so celosten pristop k izvajanju procesa, strateška partnerstva, lansiranje novih izdelkov ter velike priložnosti za raziskave in razvoj.«

Kakšni so poslovni načrti, s katerimi bo HONOR pričakal leto 2023?
Načrtujemo širitev na dvajset ključnih trgov po Evropi, Bližnjem vzhodu, Afriki, azijsko-pacifiški regiji in Latinski Ameriki." V zahodni Evropi se bo podjetje HONOR v prihodnjem obdobju posvetilo rasti ključnih trgov, kot so Velika Britanija, Francija, Nemčija, Italija, Španija, Finska in tudi Slovenija. HONOR trenutno pokriva več kot 200 operaterjev in distribucijskih kanalov ter ima več kot 30.000 trgovin, z več kot 3.000 servisnimi centri, devetimi regionalnimi klicnimi centri in 180 milijoni aktivnih uporabnikov po vsem svetu. Vseh teh številk ne bi bilo mogoče doseči, če HONOR ne bi bil zavezan inovacijam in zagotavljanju odličnih izdelkov svojim strankam.

Kaj lahko uporabniki, vajeni nenehnih inovacij, pričakujejo od HONOR-ja v prihajajočem letu?
Že pred časom smo napovedali novo, dvojno strategijo (Dual Flagship) za vse svoje naslednje premijske mobilnike, tudi s pregibnim zaslonom, da bodo na voljo v Evropi in na drugih mednarodnih trgih. Naš cilj je zagotoviti najboljše možnosti vsem uporabnikom, ki iščejo vrhunske telefone, in tudi brezhibno uporabniško izkušnjo. Blagovna znamka HONOR bo na izbrane evropske trge pripeljala tudi zložljive pametne telefone. Naše uporabnike bo razveselila novica o prihajajočem operacijskem sistemu MagicOS 7.0, ki je zasnovan tako, da zagotavlja brezhibno izkušnjo na različnih platformah in napravah. Temelji na operacijskem sistemu Android ter operacijskih sistemih za osebne računalnike in internet stvari, zato se lahko naprave z različnimi operacijskimi sistemi povežejo z napravami Magic OS na sistemski ravni. Predstavili smo tudi HONOR-jevo prostorsko avdio rešitev Spatial Audio, ki je zasnovana tako, da slušalkam omogoča predvajanje izrazitejših, kinematografskih 3D zvočnih učinkov.

V katero smer je načrtovana nadaljnja širitev podjetja HONOR?
Želimo postati svetovno prepoznana tehnološka blagovna znamka, ki si prizadeva, da bi njene inovacije pomagale uporabnikom v vsakdanjem življenju in bi s tem omogočili boljšo prihodnost za vse. Iz tega razloga nadgrajujemo naš portfelj izdelkov, ne samo za široko populacijo, ampak tudi za najzahtevnejše uporabnike. Naš cilj je imeti celovit portfelj, namenjen različnim cenovnim razredom, ter postavljati standarde v industriji z estetskim dizajnom, vrhunsko uporabniško izkušnjo in z dostopnostjo naše tehnologije za vse.

Kakšne načrte imate v prihodnje na slovenskem tržišču?
HONOR deluje na enak način in z enakim poslanstvom na vseh trgih, kjer je prisoten – ne glede na velikost trga. Načela, ki nas vodijo na največjih trgih, so povsem enaka tistim v Sloveniji. To pomeni, da nenehno spremljamo spremembe na trgu in v gospodarstvu ter pozorno sledimo potrebam uporabnikov. Na slovenskem trgu v zadnjih letih opažamo dinamičen razvoj telekomunikacijskega sektorja, predvsem v industriji pametnih telefonov, s potencialom za nadaljnjo rast. Uporabniki v Sloveniji lahko pričakujejo, da se bodo v bližnji prihodnosti, verjetno celo prej, kot si mislijo, sami prepričali o novostih in tehnoloških možnostih, ki so prisotne v napravah HONOR – pametnih telefonih, prenosnikih, pametnih zaslonih, tablicah, nosljivih napravah, brezžičnih slušalkah TrueWireless in usmerjevalnikih.

Kaj bi sporočili svojim uporabnikom v Sloveniji ob vstopu v novo leto?
Vsako našo inovacijo vodi ista vizija: uporabnikom pomagamo ostati povezani. Ko denimo ustvarjate digitalne albume starih spominov, ko ustvarjate nove in jih delite na družbenih omrežjih, in ko skupaj uživate v svojih najljubših digitalnih vsebinah, potem vemo, da smo v svoji nameri uspeli. Ko boste izbirali svoj novi telefon, vedite, da našega prizadevanja za inovacije ne vodi zgolj nadgradnja strojne opreme, temveč vsi načini, ki vam lahko izboljšajo vaše življenje.

Ponosni, veseli in počaščeni smo, da smo del vaših življenj in vaše skupnosti: da smo tam, ko je to potrebno, in vam odpiramo priložnosti za ohranjanje najpomembnejših povezav – tistih, ki jih ustvarjamo drug z drugim. Zato je naše novoletno sporočilo preprosto: It's an HONOR to be with you  – V čast nam je, da smo z vami. Želimo vam vesele praznike!

Intervju je pripravila Lidija Petek Malus