Najboljše novo nakupovalno središče na svetu ALEJA se poleg izjemne nakupovalne izkušnje lahko pohvali tudi s pestrim zabavnim dogajanjem za vse generacije čez celo leto. To velja tudi za prehod v jesen, ki ga bodo popestrili z glasbenimi in filmskimi doživetji. O prihajajočem dogajanju na ALEJI SKY in dosedanjih vtisih smo se pogovarjali s Tonijem Pugljem, direktorjem ALEJE in SES Slovenija. Zaupal nam je, kako je ALEJA postala turistična destinacija in izpostavil donacijo, vredno kar 100.000 evrov, kot takojšen odziv na tragične dogodke, ki so se odvijali v Sloveniji v začetku meseca avgusta.  

V ALEJI, natančneje na aktivni strehi ALEJA SKY, imate pestro dogajanje. Prav vsakdo najde nekaj zase. Kako vam to uspeva?
Na svoj račun lahko pridejo starši z otroki, športniki, ljubitelji dobre glasbe v živo in filmskih uspešnic. Aktivna streha ALEJA SKY je v poletnih mesecih vselej epicenter zabave in druženja ter idealen prostor za različne športne in otroške aktivnosti. Trenirate lahko v fitnesu na prostem ali na tekaški stezi, najmlajši pridejo na svoj račun na otroškem igrišču, »ninje« pa lahko vadijo na Ninja Warrior poligonu. Vse našteto seveda ob bogati kulinarični ponudbi in brezhibni nakupovalni izkušnji.

S pevko Regino, ki je navdušila z novimi različicami svojih največjih uspešnic, se je začel drugi sklop after-work koncertov z vrhunskimi slovenskimi izvajalci. Kaj še pripravljate za glasbene sladokusce?
Tako je, na ALEJI SKY nadaljujemo z drugim sklopom torkovih after-work koncertov. Ljubljanska zasedba AKA Neomi bo poslušalce navdušila s svojo tenkočutnostjo, slovensko-hrvaška zasedba freekind pa bo presenetila s svojo različico neo-soula. Mladeniči iz zasedbe Plateau pa pripravljajo presenečenje vseh razsežnosti, stari znanci slovenskih odrov Koala Voice pa bodo dokazali, zakaj so neusahljivi plamen ustvarjalnosti. Poletne večere so s svojimi energičnimi nastopi julija in avgusta že polepšali RoMaChild – Martin Štibernik in Roman Ratej, Anja Rupel, Tomaž Domicelj, skupina Regen in tudi raper Leopold I.

Pred tedni ste organizirali večdnevni festival akcijskih filmov, kjer so lahko gledalci uživali v številnih premierah. Si lahko obetamo kaj podobnega tudi v prihodnje?
Seveda, in to že zelo kmalu. V okviru družinskega festivala si boste lahko obiskovalci ALEJE SKY ogledali številne filmske premiere, kot so Barbie, Ninja želve: Mutantska ujma in Misija: Nemogoče − Maščevanje, 1. del.

Ali se v ALEJI pripravljate tudi na začetek šolskega leta?
Vsekakor imamo v mislih, da bodo šolarji in dijaki kmalu zasedli šolske klopi. Šolarji in starši boste lahko ob nakupu nad 30 evrov sodelovali v nagradnem žrebu za darilne bone Desetak v skupni vrednosti 400 evrov. Ob tem pa bodo razveseljevale tudi poslovalnice s številnimi znižanji, kjer boste lahko našli vse, kar potrebujete za novo šolsko leto. Bolj zabavno vrnitev v šolske klopi bomo otrokom omogočili z brezplačno predstavo animiranega filma Ninja želve: Mutantska ujma.

Ste v zadnjih mesecih pri vaših obiskovalcih opazili kaj še posebej zanimivega?
Naše nakupovalno središče postaja tudi turistična destinacija, kar nas zelo veseli. ALEJA je v celoti povezana z našim glavnim mestom, ima namreč svojo identiteto in izjemno zgodbo, saj je vpeto v lokalno okolje s simboli Ljubljane. Rad poudarjam, da gre za spomenik prestolnici. V nakupovalnem središču se lahko pravzaprav podate na sprehod po Ljubljani v malem na inovativen način. Trije mostovi ponazarjajo ljubljansko Tromostovje, v talnih granitni ploščah pa je simbolizirana reka Ljubljanica. Zeleni stolpiči, ki jih lahko opazite po glavnem hodniku predstavljajo nabrežje Ljubljanice, v ALEJI pa najdete tudi Prešernov trg.

Nakupovalna središča SES v Sloveniji so obljubila pomoč prizadetim v poplavah. Na kakšen način ste pomagali?
V želji pomagati prebivalcem na ogroženih območjih so SES-ova nakupovalna središča v Sloveniji, med katera spadajo naša ALEJA Ljubljana, Citypark Ljubljana, Center Vič Ljubljana, Citycenter Celje in Europark Maribor, poleg številnih dosedanjih aktivnosti za pomoč družinam v stiski, gasilcem, društvom in drugim organizacijam Zvezi prijateljev mladine Moste - Polje, donirala še 100.000 evrov pomoči v obliki darilnih bonov DESETAK. S to donacijo si bodo lahko prizadeti v poplavah vsaj malo opomogli in si kupili osnovne življenjske potrebščine.

Zakaj ste se odločil za donacijo?
V teh težkih trenutkih, ko naša država čuti bolečino posledic nenadne naravne nesreče, smo v družbi SES Slovenija globoko pretreseni in se zavedamo odgovornosti, da stopimo skupaj in pomagamo vsem, ki potrebujejo našo pomoč. Zato smo se odločili podariti donacijo, s katero želimo izraziti sočutje do vseh prizadetih, ki so izgubili svoje domove in premoženje. Prav tako hočemo aktivno prispevati k obnovi in olajšati breme tistim, ki želijo čim hitreje popraviti nastalo škodo. Iskreno si prizadevamo, da bodo naša skupna solidarnost, združena srca in nesebična dejanja korak naprej k ponovni izgradnji življenj in skupnosti.

Intervju je pripravila Jerca Pavlič

Foto: Črt Piksi