Kratek klepet z Urošem Čeglajem o podjetništvu in marsikaterem nasvetu za življenje.

Uroš, oriši svojo pot in zaupaj nam kako si iz nič prišel do trenutnega uspeha?
"Svojo pot sem začel, ko sem se iz Slovenije preselil v ZDA. Pri devetnajstih letih. Pot je bila dolga in polna vzponov in padcev. Na kratko: po končanem študiju sem se zaposlil v eni izmed top tri investicijskih podjetji.  Po samo pol leta sem se odločil, da bi raje delal za zase, kot za velike korporacije. Odprl sem svoje davčno in finančno svetovanje s katerim sem imel le 30 strank prvo leto. Danes ima to podjetje 3000-4000 strank in je eno najprepoznavnejših v San Antoniu. Po prvem uspehu se je moja poslovna pot šele začela. Takrat sem potem začel odpirati in širiti svoje poslovne ideje in danes imam več uspešnih podjetij."

Kaj je tisto, ki te najbolj žene in motivira pri vsem?
"Moja motivacija je zagotavljanje stabilnosti in lepega življenja zaposlenih, kajti se zavedam, da je njihov finančni uspeh povezan z mojimi vsakodnevnimi odločitvami."

Kaj je tvoj največji mejnik v življenju?
"Največja prelomnica se je zgodila, ko sem vstopil v Solarno industrijo in kupil delež v podjetju z 160+ zaposlenimi."

Kaj bi bil tvoj splošen nasvet mladim, ki delajo svoje prve korake v podjetništvu?
"Mladim poskušam svetovati, da njihove sanje niso prevelike. Ampak v veliki večini premajhne. Rad bi jim pokazal, da sanjariti ni napaka, če so pripravljeni vložiti veliko truda in neprespanih noci."

Od kod ideja za #AskUros mentorstvo?
"Začel sem se izpostavljati na socialnih omrežjih. Seveda, tudi slava brata. Mislim, da je samo dodala karozin na ta mali plamen katerega sem takrat imel. V mojih Q&Aih je bil velik fokus, če lahko ljudem povem kako in kaj sem moral narediti, da sem postal to kar sem. Od tod tudi ime AskUros."

Zaključna misel?
"Kljucno sporočilo je zavedanje svojega položaja. V mentorshipu poskušam pokazati kaj je potrebno narediti za uspeh. Potem se ljudje sami odločajo ali je to, kar želijo za sebe ali bodo dali svoj fokus zabavam, televiziji ali nečemu drugemu. Mentorship ni baziran na tem kdo sem jaz, ampak kdo so oni. Sami probavajo najti svoj odgovor na to kaj točno hočejo. Jaz  jih z vprašanji usmerjam do zaželenega cilja.

Intervju je pripravila Manca Zobavnik

Foto: Nejc Soklič