23. 9. 2022 - Zoran Jovičić je v Velenje prišel v sezoni 2018/2019, ko je rokometni klub Gorenje Velenje v novo sezono vstopil s prenovljeno in pomlajeno ekipo. Po uvodnih tekmah je z igro svoje ekipe zadovoljen, pred velikim derbijem pa je njegova največja želja, da fantje zaigrajo pred polno Rdečo dvorano. 

46-letni strateg je z ekipo Gorenja Velenja od svoje premierne sezone, z velenjskimi osami osvojil dva naslova pokalnih prvakov, naslov državnih prvakov in naslov Superpokalnih prvakov, ter pustil velik pečat tudi v evropskih tekmovanjih. Letošnjo sezono so njegovi varovanci odprli s tremi zaporednimi zmagami, v nedeljo, 25. septembra pa jih čaka veliki derbi proti večnim rivalom, ekipi RK Celje Pivovarna Laško.

Kako ste zadovoljni z rezultatskim začetkom sezone? 
Prva naša tekma je bil Superpokal Slovenije, ki smo ga odigrali na zelo visokem nivoju in zasluženo zmagali. S tem naslovom smo zelo zadovoljni, ker je bila to edina lovorika, ki je ta ekipa ni osvojila. Prvi krog Lige NLB proti Ribnici smo odigrali z odliko, kljub zmagi je grenak priokus pustila poškodba Haseljića in nam zadala nekaj preglavic. Na prvo gostovanje smo se odpravili v Maribor, kot vsako gostovanje je bilo tudi to težko. Prvi polčas smo odigrali nekoliko slabše, nato v drugem pokazali pravi obraz. Z dosedanjo prikazano igro sem zadovoljen.

Kako se vam je v dosedanjem delu poznala odsotnost poškodovanih igralcev? 
Če sem odkrit, smo to odmislili, ˝kogar ni, brez njega se mora˝, tako smo tudi vstopili v sezono. Nadaljujemo s to miselnostjo, ne jamramo in ne iščemo alibijev. Verjamem, da bo ekipa pokazala še veliko več, ko bo kompletna, ampak kljub temu menim, da smo tudi brez njih presegli pričakovanja. Tisti, ki so na igrišču iz tekme v tekmo dajejo svoj maksimum.

Kako ste zadovoljni s telesno pripravljenostjo in uigranostjo ekipe? 
Vsak trener misli, da je vedno lahko boljše. Nina je ekipo, tako kot vsako leto do sedaj, dobro pripravila. Da smo dobro tekaško pripravljeni je dokaz, da lahko vsako tekmo vseh šestdeset minut držimo visok ritem. Nimam pripomb in menim, da smo res dobro pripravljeni. Kot kaže boste tudi letos imeli dober vratarski par.

Kakšna okrepitev je Matevž Skok in kaj skupaj z Emirjem pomenita za ekipo? 
Za enkrat sem lahko samo zadovoljen. Matevž je v ekipo prinesel nov veter. Tudi, če mu na kakšni tekmi ne bo šlo, je izjemno pomemben člen ekipe. Je zelo pozitiven, pravi motivator in zelo izkušen vratar. Z njim in Emirjem sem zelo zadovoljen. Krasi ju dober in pozitiven duh, kar želim, da imata v sebi tudi, če pride kakšna slabša tekma.

Kakšna so vaša pričakovanja pred nedeljskim derbijem?
Na nedeljski tekmi si želimo dati svoj maksimum in trgati parket od začetka do konca. Moja velika želja je, da bo v nedeljo na tekmi več Velenjčanov kot Celjanov. Na tekmo želim povabiti vse domačine, da napolnijo Rdečo dvorano in pomagajo fantom, ker si to tudi zaslužijo. Fantje jim bodo z željo in borbo na igrišču to povrnili. Želim si, da postanemo prvo rokometno mesto, kar Velenje tudi je.  

Intervju je pripravila Petra Tomić

Foto: RK Gorenje Velenje