F-Secure Anti-Virus za Samba datotečne strežnike sproti zazna, očisti ali odstrani okužene datoteke. Tako kot verzija za Windows strežnike preprečuje okužbo datotek na datotečnih strežnikih. Prednost te rešitve je sprotno pregledovanje - datoteke se pregledajo takoj ob kopiranju na strežnik.

Program prepozna tako Linux viruse kot tudi Windows viruse, črve, trojanske konje, DOS datotečne viruse, makro viruse in ostale škodljive programe.

Podjetje F-Secure je tudi napovedalo, da bo v drugi polovici leta 2004 predstavilo novo rešitev za centralno upravljanje Linux rešitev na postajah in strežnikih. Že sedaj pa je na voljo F-Secure Policy Manager Server, ki teče na Linux strežnikih in omogoča centralno upravljanje protivirusnih rešitev F-Secure na operacijskih sistemih Windows.

F-Secure je SuSE Technology Partner, program ima tudi potrdilo >Red Hat Ready<.

Program na distribucijah Red Hat 9, Red Hat Enterprise Linux 3, SuSE Linux 9.0 in SuSE Linux 8.2 deluje takoj, medtem ko je potrebno na Red Hat 8.0, SuSE Linux Enterprise Server 8 in Debian 3.0r1 ("Woody") namestiti novejšo verzijo Samba strežnika, kot je priložena osnovni namestitvi.

Preizkusna verzija programa je na voljo na naslovu:

http://www.f-secure.com/products/anti-virus/linux/samba.shtml/&quot;">http://www.f-secure.com/products/anti-virus/linux/samba.shtml